PUBLICITAT

A Càceres, l'esperit Llovera

  • Peñarroya apel·la a «superar les dificultats» per segellar el pas a la final vencent en el tercer partit
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Guardia i Blanch lluiten per una pilota durant el segon partit de la sèrie disputat al Poliesportiu Foto: TONY LARA

Davant de les dificultats que va acumulant el BC River Andorra en aquest tram final de la temporada, el tècnic Joan Peñarroya va apel·lar ahir a agafar-se a «l'esperit d'Albert Llovera». El pilot andorrà va oferir una xerrada aquesta temporada a tota la plantilla del primer equip, ja fa un temps, i encara Peñarroya recorda el que els hi va dir. «Ell va haver de moure no pedres, sinó la muntanya, i ens hem d'agafar a aquest esperit per superar les dificultats», va manifestar ahir l'entrenador manresà, just abans d'agafar l'autobús que traslladaria l'equip, sense Dani Pérez però amb Xavi Galera i amb el tocat Anton Maresch, cap a Càceres, on segons les previsions hauria d'arribar l'equip a les 1:00h de la matinada. Avui, a les 20.30h, al Multiusos de la ciutat extremenya, el tercer partit de la sèrie de semifinals del play-off d'ascens a l'ACB, amb 2-0 a favor dels andorrans. El River no vol una altra cosa que tancar la sèrie ràpid, evitar un quart o un cinquè duel, i descansar fins divendres vinent, pressumiblement tenint com a últim rival el coco Lucentum d'Alacant.

Llovera els hi va demostrar que contra els problemes i els entrebancs sí és pot lluitar. «Si superem això, ens hauran de fer l'onada», va assegurar en to de broma l'entrenador andorrà. I l'això és un ambient enrarit pel canvi d'esquema que provoca la lesió de Dani Pérez –trencament muscular a l'adductor–, amb un cos tècnic que ha hagut d'agafar d'urgència Xavi Galera per tenir un home de refresc en la posició de base, i que a més sap que aquest viatja amb problemes lumbars. «Ens falta un jugador molt important, però hem d'intentar suplir-lo», va dir Peñarroya, que va destacar que l'equip ja va jugar el segon partit gairebé sense el base català, ja que només va disputar 8 minuts.

En tot cas, segons Peñarroya, el River no variarà el joc: «Nosaltres no podem canviar el nostre estil, els nostres mecanismes». El tècnic assumeix que el Càceres és un equip «molt perillós, i més a casa seva», i va destacar que si l'entrenador Carlos Frade va dir després del segon partit que físicament el seu equip no havia estat a l'alçada, «això vol dir molt bé el que ens trobarem allà». «Són molt agressius, busquen que et precipitis i que t'equivoquis, i això ho multipliquen per dos a casa seva».

Peñarroya considera que els entrebancs que pateix l'equip no afectaran massa, perquè el seu equip, segons va dir, ja ha salvat més d'una situació compromesa. «Anímicament les temporades són com són, hem estat en una dinàmica positiva tota la temporada, però també hem superat cops, i sempre ens hem aixecat».

LES DADES DELS DOS PRIMERS PARTITS / Els números de la sèrie parlen a favor del River, però amb puntualitzacions. El percentatge de tirs de dos i de tres és a favor dels andorrans (54,8% i 50%, i 30,8% i 28,1%, respectivament), però la batalla dels tirs lliures és per als extremenys (62,5% pel 77,4%), i on punxa el River de manera més clara és en el rebot (32 a 33, però en defensa 23,5 de mitjana contra els 27 dels espanyols). En assistències, mana el River (16 per 10,5), però en aquest duel d'avui ja no hi serà el rei en la matèria, Dani Pérez. El River va guanyar els dos enfrontaments del Poliesportiu per 71-68 i 82-59, respectivament.

DANI PÉREZ ES RECUPERA A CASA SEVA / La lesió de Dani Pérez manté en alerta constant el River Andorra. La seva qualitat innegable com a director d'orquestra és tan fonamental que tot ho omple, i per això el club li ha donat carta blanca per la seva recuperació. El jugador és a casa seva descansant i «fent la rehabilitació amb gent de la nostra confiança», en paraules de Peñarroya, que no es va atrevir a posar una data de tornada –«l'evolució la marcarà ell», va dir– i que a més va assegurar que, en cas d'haver-hi cinquè partit a Andorra, «seria molt just» que el base hi arribés. «Està tocat, però treballa al màxim per intentar escurçar el període de recuperació», hi va afegir el tècnic.

GALERA, AMB PROBLEMES LUMBARS / Galera és a Càceres però també amb precaució, perquè el base del River Andorra sènior B de Copa Catalana ha viatjat conscient que encara no està al cent per cent d'uns problemes lumbars que pateix a l'esquena. «Això és una oportunitat per mi i una necessitat de l'equip, és una responsabilitat i intentaré fer el màxim que pugui», va assegurar l'andorrà. «Xavi dirigeix, anota, és ràpid amb les mans i és dels màxims lladres de la seva categoria», va dir d'ell Marc Blanch. «Tenim Schreiner i Blanch, però penso que Galera té el nivell per fer-ho bé, crec que pot aportar i els seus companys també», va assegurar el tècnic.

MARESCH, EN REPÓS TOTA LA SETMANA / Per afegir-hi problemes, el base Anton Maresch està intentant recuperar-se de la capsulitis a l'espatlla. «La seva lesió requereix repós», va confirmar Peñarroya. El jugador austríac no ha entrenat durant tota la setmana amb l'equip, sinó que ha estat fent sessions de fisioteràpia per intentar estar a Càceres i poder aportar algun minut. En tot cas, tot i que Peñarroya va parlar ahir de «dubte», la presència de Maresch sembla obligatòria tal com està l'equip.

L'AMBIENT A CÀCERES ÉS DE REMUNTADA / Els esdeveniments al Principat, amb el seguit de problemes que està tenint el River per configurar el seu equip, ha estat la principal raó del Càceres que li permet pensar en la remuntada. Des de la ciutat extremenya arriben veus en què s'apunta a què les opcions del seu equip són cada dia superiors. El seu president, José Manuel Sánchez, així ho creu, segons una entrevista a El Periódico de Extremadura: «Per suposat que no descarto passar». Amb tot, el Càceres tampoc està exempt de problemes: Richard Nguema, Antonio Peña, Roberto Morentin o Olu Ashaolu tenen problemes físics, tot i que cap tan greu com per impedir que avui siguin en el tercer partit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT