Ferran Teixidó continua sorprenent en el Vertical

• El corredor de la FAM és sisè en la Cara Amón, Òscar Casal entra en el top-15 i Marc Haytree, segon cadet
BARRUERA

Xavier Teixidó en plena ascensió a la Vertical de Cara Amón, dissabte. Foto: FAM

Ferran Teixidó continua sorprenent en l'inici de la Copa del Món Vertical 2013. Si no fa ni quinze va acabar quart al Mont Elbrus, dissabte el corredor de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) va obtenir la sisena posició en la segona cita del circuit vertical, la Cara Amón (Espanya), que es va disputar en un entorn marcat clarament per la neu i recorrent al recorregut alternatiu, de 960 metres de desnivell i 4,8 quilòmetres de distància.

El petit dels Teixidó, amb un temps de 41min 30s, va acabar a dos minuts del primer classificat i vigent campió, l'italià Urban Zemmer, o el que és el mateix, a un 5%, un fantàstic percentatge: «Ha estat lluitant amb els millors especialistes, està en molt bona forma i se l'ha de felicitar», va indicar el seleccionador, Carles Font.

La Federació Andorrana de Muntanyisme va poder fer entrar un altre corredor entre els quinze primers gràcies al 14è lloc d'Òscar Casal i de la seva banda Xavi Teixidó, 17è, va poder entrar en el top-20. “Van començar freds, el terra estava humit i els va costar trobar el ritme però van fer una bona progressió i les seves marques també són prou bones», va explicar d'ells Font. Joan Valls, amb un refredat, i Mar Casal, amb molèsties en un turmell, van decidir no competir.

Quant als joves, Marc Haytree va sorprendre amb una gran cursa que li va valer el segon lloc del podi en la categoria cadet, per darrere del català Abel Quadrench. També van córrer altres integrants del Centre de Tecnificació de Muntanyisme com ara Euan Prieto amb un 5è lloc, Aleix torres va ser 9è, David Pérez 10è i Marc Gasa 11è.