Sant Julià i UE es jugaran el títol... i anar a Europa

• Lusitans i Pidasa, que ja tenien plaça, queden eliminats en semifinals
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Robert Vila i Bruninho, ahir en el Lusitans-Sant Julià a Aixovall Foto: ÀLEX LARA

Els equips que estaven més necessitats en les semifinals de la Copa Constitució 2013 són els que s'han classificat. Sant Julià i UE Santa Coloma es disputaran el títol el pròxim 26 de maig després d'eliminar el Lusitans i el Pidasa, respectivament.

Els dos finalistes tenien encara els deures per fer: guanyar-se la tercera plaça europea que encara està lliure. Lusitans té la de la Champions com a campió de Lliga i Pidasa una de l'Europa League com a segon classificat. La tercera era per al campió de Copa i si la guanyaven Pidasa o Lusitans passava a ser per al tercer classificat de la Lliga, que ha estat la UE. El Sant Julià havia de guanyar avui sí o sí per no quedar-se sense competició europea per segon any consecutiu. No va fallar, com tampoc ho va fer l'equip colomenc. Tots dos equips van encertar canviant d'entrenador. Raúl Cañete per als lauredians rellevava Josep Maria Espot i Emiliano substituia Lluís Miquel Aloy per a la UE quan la lliga ja estava perduda per a ells.

El derbi colomenc va obrir el teló a Aixovall després del 3-0 en l'anada per a la UE. Si el Pidasa tenia alguna opció de remuntada, aquesta es va esfumar en el minut 6, amb un penal d'Eloi comés sobre Víctor Bernat que Rubio va marcar des dels onze metres.

Abans del descans Gabi Riera va perdonar el segon sol davant el porter i ja en la segona part, després d'un travesser de Víctor Bernat, Boris va marcar el 2-0 amb un xut a porteria que va desviar el defensa del Pidasa Gilbert. El tercer i últim gol el va fer Víctor Bernat de penal, després d'unes mans dubtoses de Javi Sánchez.

Després era el torn del Lusitans-Sant Julià, que en l'anada havien quedat 0-0. Va pintar malament per als lauredians quan Bruninho va rematar al primer pal una centrada de Franklim que significava l'1-0. Però els de Cañete van remuntar abans del descans amb un gol de Riera sol davant el porter i un altre de Ruiz després d'una falta centrada a l'àrea. Varela també va enviar una pilota al pal però aquest resultat seria el definitiu tot i que en la segona part Juli Sánchez va fallar sol davant el porter i que Bruninho va tenir dos xuts a porteria que, sense gaire intenció, va salvar Ricky.