El River calca a la inversa el tercer partit de la sèrie i ja és a la final

• Un parcial demolidor de 14-32 amb Maresch al parquet en el primer quart marca la victòria i el 3-1
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Una jugada d'atac durant el partit d'ahir. JOSE M. RUBIO / EL PERIÓDICO DE EXTREMADURA

El River no haurà de jugar el cinquè partit de la sèrie de semifinals del play-off d'ascens perquè ahir, en un partit calcat al tercer de la sèrie de semifinals al Multiusos, va aconseguir un demolidor parcial de 14-32 en el primer quart que va marcar la victòria i el 3-1 definitiu tot i que el Càceres va arribar a estar a set punts en l'entrada del quart periode. Espera el Lucentum en la final, que començarà divendres al Poliesportiu.

Maresch, que no havia jugat ni un minut divendres en el tercer partit de la sèrie de semifinals, va reaparèixer ahir i com a titular. No podia ser millor la seva carta de presentació en el Multiusos de Càceres, amb tres cistelles que van marcar el primer parcial: 0-8.

Els locals no van anotar fins que es va complir el minut 3, amb un triple de Morentin, però Safford va replicar de la mateixa manera per iniciar un altre parcial dels de Peñarroya de 0-8. Al minut 5 l'electrònic ja marcava un contundent 3-16. Quedava tot el partit per endavant encara però el River no es va aturar aquí; va continuar amb la mateixa intensitat, impedint que els canoners del Càceres tiressin amb comoditat i van acabar tenint revenja de l'aclaparador parcial de 33-7 del tercer partit en els primers deu minuts. Ahir va ser de 14-32 per al River. Menys pallissa, però al cap i a la fi una renda difícil d'assolir en tan poc temps.

Els de Carlos Frade van recuperar l'esperança gràcies a un parcial de 7-0 només començar el segon quart (21-34). La remuntada es veia més assequible per als locals, tot i que el River, més imprevisible, anotava amb qui i com fos. Si no era Flis era Hampl, sinó Sánchez, Schreiner, Blanch, Wright... Tothom aportava i anava sumant fins que al descans la renda va tornar a fregar els vint punts: 30-49.

De nou va reprendre el joc amb un triple el Càceres, ara en el tercer quart. El partit entrava en una fase en la qual els extremenys lluitaven amb tot per arribar al darrer parcial amb opcions i el River anava defensant-se amb el treball en equip que el caracteritza. Les diferències oscil·laven entre els quinze i els vint amunt però un parcial en els últims tres minuts de 10-2 va deixar el marcador en un preocupant 54-63 en l'avantsala del darrer quart.

Arribaven els moments de màxima tensió i es notava amb les imprecisions d'uns i d'altres. Sobretot en el tir. La cistella, amb nervis, es veu més petita. I el Càceres, que havia de remuntar, gastava les possessions ràpidament i es precipitava amb triples que no ficava. Va tirar-ne, en aquests deu minuts, nou i només en va ficar un (6 de 27 en total), de Peña, que ja no servia de gaire (68-76) perquè quedava minut i mig. Els locals havien de remuntar 9 punts en els darrers deu minuts i River només n'havia concedit 16. Blanch (22 punts) i Flis (17) es van encarregar de la resta per rematar la feina.

Simples abraçades amb el rival quan va acabar el partit i mínima eufòria perquè aquí tothom pensa que queda només un escoll per ser a l'ACB: el Lucentum Alacant. Divendres que ve, primer partit de la final. Cinc dies perquè Maresch acabi de recuperar-se i per intentar que Dani Pérez també hi sigui.