PUBLICITAT

Fuster actuarà a la Seu en el marc de la gira en bicicleta a Catalunya

  • L'actuació del músic nord-americà a la capital de l'Alt Urgell serà dimecres que ve a Sant Agustí
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
El músic nord-americà amb arrels catalanes, Paul Fuster Foto: EL PERIÒDIC

La Seu d'Urgell acollirà la setmana que ve un concert de música diferent, no només per l'estil proposat sinó també pel perfil del músic que actuarà. Es tracta del músic nord-americà, Paul Fuster que actuarà a la capital de l'Alt Urgell, dimecres que ve, 22 de maig, al pati de la biblioteca Sant Agustí. Fuster que té arrels familiars catalanes, oferirà un concert que s'emmarca en una gira que està fent en bicicleta i concert diari, durant dos mesos, per 60 poblacions de gairebé totes les comarques catalanes. El comunicat enviat ahir per l'ajuntament de la Seu d'Urgell, també precisa que el concert es farà a les deu de la nit al pati de la biblioteca Sant Agustí si les condicions meteorològiques acompanyen i en cas contrari, està previst que se celebri a la sala polivalent del centre cívic El Passeig. El preu de l'entrada és de 5 euros.

Bicicleta selfmade / Fuster viatja amb una bicicleta construïda per ell mateix i carrega un ampli i una guitarra també fets per ell mateix. Pedala de dia i actua de nit. Aquesta aventura que constarà de 60 concerts, la va iniciar el passat 4 d'abril a Cardona –poble natal de la seva mare–, i finalitzarà el proper dimarts, 4 de juny a Manresa. D'aquesta manera, Fuster defensa el seu estil de via alternatiu, tot fusionant les seves dues grans passions: la música i la fabricació de bicicletes.

Repte / El gruix del repertori del concert el formaran precisament els temes del seu últim àlbum, Repte (Chesapik, 2012), el seu quart treball i el primer en català, que el va portar a realitzar una extensa gira per tot el territori català després de vuit anys als Estats Units. Precisament, el títol del seu últim treball també adquireix amb aquesta gira en bicicleta tot el seu significat. I és que el músic carrega i tragina prop de 100 quilos en els seus desplaçaments, entre la bicicleta, la tenda de campanya, la guitarra, l'ampli i la cafetera que porta per assaborir els moments de pausa. Cada etapa que fa, entre poble i poble, cobreix una distància d'entre 15 i 60 quilòmetres. Fuster passarà per gairebé totes les comarques de Catalunya.

Un català a Nova York / Paul Fuster va néixer a Minnesota, als Estats Untits, i de ben jove es va traslladar a Nova York, on va aprendre música. Va començar la seva carrera com a cantautor en anglès l'any 1997. Des d'aleshores, ha actuat en gran nombre de festivals i sales de concerts de Catalunya. La seva música, de caràcter independent, s'emmarca en la tradició folk-rock d'arrels nord-americanes. La ruta musical de Paul Fuster es pot consultar al web www.chesapik.com/paulfuster7gira2013.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT