PUBLICITAT

Vida de poble a Vila

  • Una quarantena de persones celebren la festivitat a la capella romànica encampadana, amb una missa i un posterior aperitiu
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Un infant atent a la missa, ahir a Vila Foto: ÀLEX LARA

Vora una quarantena de persones van decidit gaudir del dilluns de Pasqua, festiu a Andorra, pujant a Sant Romà de Vila, la petita capella encampadana envoltada d'un paisatge acollidor. Ahir se celebrava la seva diada, un esdeveniment que va començar amb una missa a l'església i que va continuar amb un aperitiu per a tots els assistents. Entre aquests hi era present el cònsol menor de la parròquia, Jordi Torres, que va destacar el caire popular d'aquesta festivitat, i l'oportunitat que suposa de retrobar-se amb la gent del poble de Vila i dels voltants. En definitiva, ahir eren pocs, però ben avinguts.

La jornada es fa coincidir amb el dia de la Pasqua de Pentecosta. Tot i que el temps no va acompanyar gaire, amb més estones de núvol i de cel amenaçador que no pas de sol, al voltant d'una quarantena de persones van participar a la missa.

Es té constància de la capella de Sant Romà de Vila, d'època romànica, ja al segle XII. De fet està datada aquest segle per la taula d'altar de fusta policromada que es conserva al Museu Nacional d'Art de Catalunya des de l'any 1922. Va ser reformada pels volts del segle XVIII.

Tornant a la jornada d'ahir, Torres va recordar que la diada de Sant Romà de Vila és una festa més de les moltes que es fan a la parròquia d'Encamp i que serveixen per agrupar la gent dels pobles i retrobar-se. A més, va assenyalar que aquesta festivitat se celebrava abans el dilluns de Pasqua i tenia un caire més religiós, amb una processó a la nit i més actes religiosos, però que ha anat evolucionant i s'ha tornat una festa molt més popular, va recollir l'ANA.

A més del cònsol menor, Jordi Torres, i de veïns del poble, també van assistir a la celebració altres consellers del Comú, com els de l'oposició, Joan Sans i Eluska Galdós.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT