PUBLICITAT

L'eixamplament de la sortida de Soldeu tindrà una rotonda

  • El primer trimestre es tanca amb 1,77 milions de superàvit
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Un moment de la sessió de consell de comú de Canillo, ahir al vespre Foto: ANA / N.M.

El Comú de Canillo va signar a principis de mes dos convenis amb el Govern i els propietaris per a l'eixamplament de la carretera de Soldeu, la construcció d'una rotonda, i la instal·lació d'un col·lector general d'aigües a la zona d'Envalira. Tal com va explicar el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, després de la sessió de consell de comú d'ahir, l'eixamplament de la carretera a la sortida de Soldeu i la construcció d'una rotonda en aquesta zona serviran per alleugerir la circulació al poble de Soldeu i per permetre el gir abans.

A principis de mes de maig el Govern, el Comú de Canillo i els propietaris de la zona van signar el conveni per a l'eixamplament de la carretera a la sortida de Soldeu. Tot i que el cònsol no ha indicat la durada que tindran les obres ni el pressupost, sí que va explicar que això servirà també per fer-hi la construcció d'una rotonda que ajudi a alleugerir la circulació per dins del poble. A més facilitarà el gir, que en el cas dels autobusos sobretot s'havia de fer arribant a Envalira, informa l'ANA.

També es va signar un altre conveni per a la instal·lació d'un col·lector general d'aigües per a la zona que va des d'Envalira fins a la sortida de Soldeu. Així es podrà netejar el riu i s'aprofitarà també per netejar el camí que va pel costat i fer-lo més transitable, ja que tal com va indicar Mandicó, de moment no era agradable perquè s'hi veia la brutícia. La inversió per a aquesta obra l'assumeix el Govern i és d'1,5 milions d'euros, i les obres es faran entre aquest any i el que ve. La col·laboració dels propietaris de la zona ha estat necessària ja que cal que el col·lector passi per les seves propietats.

Execució pressupostària / D'altra banda, en la sessió es va aprovar l'execució de comptes del primer trimestre de l'any que a 31 de març presentava un superàvit de 1,77 milions d'euros. Pel que fa a les despeses, que per al 2013 estan pressupostades en 11,5 milions d'euros, de moment se n'han executat 1,2 milions d'euros, és a dir, l'11%. Pel que fa als ingressos ja se n'han executat 2,99 milions d'euros, que són el 26% dels 11,45 milions pressupostats.

El conseller de Finances, Marc Casal, va fer una valoració positiva de l'execució, i va indicar que no s'esperen ensurts pel que fa als ingressos ja que de moment només s'han facturat el foc i lloc i la taxa de radicació, i el resultat és positiu. El comú té previst poder aprofitar el superàvit per amortitzar el deute acumulat.

Pel que fa a les inversions de les diferents comissions, la majoria han liquidat un 0%, però tal com va indicar Casal això és pel mal temps que ha fet, que ha impedit avançar en els treballs previstos, però es podrà fer durant aquest trimestre. Les inversions que s'han fet han estat les transferències al Palau de Gel, i per a la Comissió de Socials la creació del nou punt jove que s'ha traslladat al comú i que s'inaugurarà aviat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT