PUBLICITAT

Els andorrans i els francesos, els que tenen menys fills

  • Les mares tenen de mitjana 32 anys i només un infant
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: ORIOL LLAURADÓ

Andorra té una de les taxes de fecunditat –els nascuts per cada 1.000 dones entre els 15 i els 49 anys– més baixes d'Europa. La xifra és de 38,44, i va en descens des del canvi de segle. En part està motivada per l'elevat nombre de dones que estan dins el món laboral, i per les dificultats de conciliació amb la vida familiar. D'entre totes aquestes dones, són les mares andorranes i les franceses les que tenen menys fills. En canvi, les dones portugueses són les que tenen famílies més nombroses: Hi ha poc més de set naixements d'andorrans i espanyols per cada 1.000 habitants d'aquesta nacionalitat. En canvi, per cada 1.000 portuguesos hi ha 17 naixements.

La mitjana se situa en els 10,15 naixements, una xifra per sota de Catalunya –10,9– i la Unió Europea –10,4–. A Espanya és del 10,2 i a França aquesta taxa de natalitat és del 12,6, segons les dades més recents.

El perfil de la dona del país que té fills, segons constata l'Observatori Nacional d'Andorra a partir de les dades del Departament d'Estadística, té de mitjana 1,25 fills. Pel que fa a l'edat, té 31, 79 anys de mitjana. En aquest punt, i des del 2003, l'edat de la mare ha anat augmentant. Abans les dones que eren mare tenien 30 anys de mitjana. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT