PUBLICITAT

Un miler d'alumnes cursen estudis a la Universitat d'Andorra

  • El centre lauredià obre el seu període de preinscripció pel proper curs 2013-2014
  • Els estudis virtuals i la formació continuada registren un fort increment d'estudiants
JOSEP ROMERO
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Entrada principal de l'edifici de la Universitat d'Andorra ubicada a la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria. Foto: ÀLEX LARA

La Universitat d'Andorra registra any a any un increment significatiu del nombre d'estudiants matriculats. Actualment un miler d'alumnes estan cursant formació reglada, continuada o es preparen directament per accedir a l'ensenyament superior a través dels cursos per a més grans de 25 anys.

Els estudis d'Informàtica són els que continuen tenint la major demanda, amb un valor afegit ja que es poden cursar presencialment o bé de forma virtual. A curta distància s'observa tota aquella formació vinculada a la continuïtat d'estudis ja finalitzats o cursos d'actualització.

En l'actual context de crisi cada cop comença a estar més arrelada en la societat la idea sobre la necessitat de seguir formant-se i reciclant-se en un món cada cap més competitiu i on les oportunitats laborals són escasses. La Universitat no fuig d'aquesta realitat i la formació continuada guanya més adeptes. El curs passat 452 alumnes realitzaven algun tipus de curs d'actualització, postgrau o van participar amb algun Seminari. Aquesta xifra s'incrementa si s'afegeix aquells alumnes que fan estudis virtuals.

DOCTORAT / Una de les novetats més destacades a la UA és el programa de doctorat que es va iniciar el curs 2009-2010 i que ha donat els seus primers fruits amb la lectura de la primera tesi. Fa unes setmanes el treball defensat per Virginia Larraz Rada sobre la competència digital a la Universitat va obtenir la qualificació d'excel·lent cum laude. Aquesta va ser la primera defensa de tesi doctoral de la Universitat d'Andorra.

El programa de doctorat es distribueix en sis semestres i es va iniciar amb nou estudiants. El pla d'estudis de doctorat segueix les directrius de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior i incorpora els descriptors de Dublín per a la definició de les competències que han d'adquirir els futurs doctors.

INSCRIPCIONS / La Universitat d'Andorra ha obert fins al 30 de juny el període de preinscripció per al proper curs, un tràmit que es pot formalitzar a través del formulari específic que es pot trobar a la web www.uda.ad. Una reserva de plaça que fa referència només a les formacions universitàries presencials de primer cicle com ara, informàtica, administració d'empreses, Ciències de l'educació i infermeria. Els bàtxelors en informàtica i en Administració d'empreses també s'ofereixen en format virtual, amb la possibilitat de combinar a la carta les dues modalitats, també la presencial. A més s'oferten els estudis virtuals en Dret, Humanitats, Comunicació i Llengua catalana. Tots els bàtxelors de la UA donen accés als estudis de segon cicle (màster) als països de l' Espai Europeu d'Ensenyament Superior.

Des del seu inici, ara fa vint-i-quatre anys, la Universitat d'Andorra ha gestionat més de 8.000 expedients acadèmics. Durant aquest temps, s'han ofert un total de 245 formacions diferents i, de formació reglada, s'han lliurat 744 títols. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT