PUBLICITAT

Albert Villaró llegirà el pregó de la Festa Major de la Seu

  • Els actes previs continuen avui amb l'obra de teatre
  • 'No som res'
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
L'arxiver, arqueòleg i representant comunal Albert Villaró. Foto: TONY LARA

L'Ajuntament de la Seu va confirmar ahir que Albert Villaró serà l'encar- regat de pronunciar el pregó de la Festa Major. La notícia ja havia circulat durant les darreres hores per les xarxes socials i finalment es va comunicar oficialment. L'acte serà dissabte a les 21 hores, des del balcó consistorial.

Villaró, nascut a la Seu d'Urgell l'any 1964, destaca sobretot com a escriptor de novel.la històrica i va ser guardonat l'any 2003 amb el premi Néstor Luján amb l'obra L'any dels francs. El 2006 va obtenir el premi Carlemany d'Andorra per Blau de Prússia i, a més, és autor de les novel.les Les ànimes sordes (2000) i Obaga (2003), títol que el va consolidar a tot Catalunya. Villaró publicarà el dia 2 de setembre, just després de la Festa Major, un nou llibre, La primera pràctica, que situa l'acció a la Seu en ple segle XVII, enmig de la Guer- ra dels Segadors, encara que també fa una incursió als últims anys del segle XX.

FORT VINCLE A LA SEU
Villaró, de professió arxiver i arqueòleg, va ser durant una llarga etapa el responsable de l'Arxiu Municipal de l'Ajuntament urgellenc i actualment és el director del Departament de Cultura i Turisme del Comú d'Andorra la Vella. A més, ha elaborat de manera individual o col.lectiva treballs històrics sobre la Seu d'Urgell.

Com a novetat de la Festa Major 2010, aquest any es farà una lectura del pregó infantil, que anirà a càrrec d'Agnès Aguilera i Jan Marsino. En aquest cas serà a les 6 de la tarda, just abans que s'iniciï la cercavila de gegants i La Passa, a la plaça dels Oms.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT