PUBLICITAT

Trobada de municipis del vescomtat de Castellbò

  • Es farà memòria del cinqueè centenari de la destrucció del castell
EL PERIÒDIC
CASTELLBÓ

Periodic
Col·legiata i restes del castell de Castellbò Foto: CONSELL COMERCAL DE L'ALT URGELL

Amb l'inici de les Jornades dels Refugis Càtars a l'Alt Urgell diverses poblacions de la comarca organitzen diverses celebracions per fer memòria d'un passat en què el Pirineu fou un temible focus de dissidència política i religiosa. El proper cap de setmana del 10 i l'11 d'agost aquestes jornades arriben a Castellbò amb un complet programa amb concerts, tallers de danses medievals, espectacle de focs, cercaviles, visites guiades i el Mercat Càtar, un mercat de productes artesanals que se celebra en aquesta població des de l'any 2000.

Efemèride / Com a particularitat d'aquest any, durant la Jornada es farà memòria del cinquè centenari de la destrucció del castell que dóna nom a la vila i a tota la vall, que es dugué a terme per ordre del rei Ferran el Catòlic l'any 1513. Per celebrar aquesta efemèride, s'ha organitzat de municipis de l'antic vescomtat de Castellbò una trobada diumenge a la tarda. Aquesta trobada, oberta a tot el públic, espera reunir els representants dels més de quaranta municipis i entitats municipals descentralitzades de l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà i la Cerdanya, que en algun moment de l'edat mitjana van formar part del vescomtat de Castellbò.

L'acte comptarà amb diversos parlaments de les autoritats i amb una xerrada sobre l'evolució territorial del vescomtat des dels seus orígens a finals del segle X fins a la seva incorporació a la Corona al segle XVI, aspecte aquest darrer que seria una conseqüència directa de la campanya del rei Ferran el Catòlic i de la destrucció del castell l'any 1513.

La Jornada dels Refugis Càtars de Castellbò és una proposta cultural organitzada per l'Ajuntament de Montferrer i Castellbò, l'Entitat Municipal Descentralitzada de la Vila i Vall de Castellbò i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, i compta amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Ilerdencs.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT