PUBLICITAT

El 75% de les petites empreses han liquidat l'IGI

  • Prop d'un 15% ha presentat la liquidació semestral fora de termini
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gent fent cua el 31 de juliol Foto: ÀLEX LARA

El passat 31 de juliol era el darrer dia per a presentar els comptes per part de les empreses, i com a conseqüència es van formar cues importants a l'Administració Tributària. Aquest volum d'activitat es devia sobretot a l'obligatorietat de tributar per primera vegada l'Impost General Indirecte (IGI), en el cas de les empreses amb una xifra de negoci inferior a 250.000 euros. L'esprint final va permetre arribar a un 60% d'acompliment. Una setmana després, i ja fora de termini, aquesta xifra assoleix el 75%.

En total són 3.147 petits empresaris els que han fet la liquidació, dels 4.400 que havia estimat el Govern segons els seus registres. Cinca va valorar aquesta xifra com a «bona» i va destacar «l'elevat nivell d'acompliment» dels empresaris.

L'elevat nivell de compliment també s'ha donat, segons el Govern, en el cas de la liquidació de l'IGI mensual i trimestral, corresponent a les grans i mitjanes empreses. Han declarat pràcticament el 100% del nombre d'empreses que s'havia estimat des de l'Executiu.

Pel que fa als altres impostos, i també tenint en compte que al llarg d'aquesta setmana encara estava obert el procés per a presentar-los, 3.771 empreses han liquidat l'Impost de Societats –de les 4.200 previstes–, i 2.897 han presentat l'Impost d'Activitats Econòmiques. En aquest darrer cas són més de les previstes, ja que s'havia calculat que ho farien unes 2.800.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT