PUBLICITAT

Inici de la campanya de vacunació contra la grip

  • El Ministeri de Salut ha adquirit inicialment 6.000 dosis de vacuna
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una campanya de vacunació anterior Foto: TONY LARA

El Ministeri de Salut i Benestar va iniciar ahir la nova campanya de vacunació contra la grip estacional, que s'allargarà fins el 20 de desembre. L'objectiu d'aquesta campanya és prevenir que les persones considerades «grups de risc» desenvolupin la malaltia, o en cas d'agafar-la, que els símptomes siguin més lleus.

Els grups de població que es consideren d'alt risc són «els mateixos que en campanyes anteriors», va explicar el doctor Josep Anton Touceda, secretari de la Junta del Col·legi de Metges. Així, s'emmarcarien dins d'aquests grups les «persones de més de 65 anys, les de qualsevol edat que pateixin malalties cròniques cardiovasculars o respiratòries, les que tinguin problemes amb el metabolisme crònic com ara diabetis o els que pateixin algun tipus d'immunodeficiència», va informar a l'ANA.

El Ministeri ha adquirit, inicialment, 6.000 dosis de la vacuna que conté la composició recomanada per l'OMS. Tot i que la campanya s'allarga fins el 20 de desembre, es recomana que els pacients es vacunin entre els mesos d'octubre i novembre.

La vacuna és gratuïta per tothom qui s'inclogui en un grup de risc i s'administrarà als centres de salut, als centres d'atenció primària o als consultoris mèdics. Haurà de ser receptada per un metge de capçalera, amb l'excepció dels majors de 65 anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT