PUBLICITAT

Barreja de modernitat i barroc per tancar el Festival Narciso Yepes

EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Un moment del concert Barrockers, ahir a l'església d'Ordino. Foto: ANA / N.M.

Els solistes de la Jonca van oferir ahir al matí el darrer concert del 31è Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà, Barrockers, a l'església parroquial d'Ordino. Els violinistes Josep Martínez i Francesc Planella van estar acompanyats per la guitarra elèctrica d'Oriol Vilella, els teclats de Santiago Pereira i la percussió de Lluís Cartes, i van oferir temes barrocs arranjats amb instruments moderns i amb les aportacions i improvisacions de cada músic. Així, el grup, amb perspectives de continuïtat, va oferir un concert variat amb sinergies entre la música antiga i la música moderna.

El director del Festival Narcio Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà, Gerard Claret, va destacar a l'ANA l'«especial satisfacció» pel fet que el festival d'aquest any s'obrís amb el concert de l'ONCA i s'hagi tancat amb els solistes de la Jonca. Va assegurar que mentre ell sigui director artístic del festival «serà sempre així». A més, va remarcar la importància de celebrar aquest darrer concert del festival en el seu escenari fundacional, l'església d'Ordino, on hi ha «una acústica fantàstica».

El violinista Josep Martínez, que va ser l'encarregat de coordinar els arranjaments dels temes presentats en el concert Barrockers, va destacar l'amplitud d'oportunitats que ofereix el format que presenten. Barrockers proposa una interpretació de música barroca i música moderna amb temes versionats on «hi ha una part que es basa en la interpretació de cada músic». És per això que Martínez va assegurar que queda «una peça completa però que cada cop es diferent, als assajos sona d'una manera i al concert sona diferent, i si la tornem a tocar tornarà a ser diferent».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT