PUBLICITAT

El Govern destinarà 150.000 euros a la producció agrícola i ramadera

  • També treballarà amb Andorra Turisme per fer la promoció del producte de la terra i de la gastronomia
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, escolta l'explicació del gerent de la cooperativa, Víctor Reolid, ahir Foto: TONY LARA

Eministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, va explicar ahir que el Govern destinarà una ajuda de 150.000 euros als productors agrícoles i ramaders que ofereixin elements conreats i creats al país, és a dir «productes autòctons» va precisar. El ministre va afegir que «treballarem de forma conjunta amb Andorra Turisme per tal de promocionar la producció i la gastronomia andorrana en les campanyes a l'estranger». El ministre d'Economia i Territori va fer aquestes declaracions en el marc de la seva visita a les instal·lacions de la Cooperativa Sabors i Aromes d'Andorra, i va remarcar que aquesta cooperativa podria ser una de les iniciatives que s'acollís a l'ajuda econòmica, que serà «un complement a l'agricultura i una ajuda directa als productors». Alcobé va detallar que qualsevol productor «haurà de presentar un plec de bases en què expliqui quin és el seu producte» per poder beneficiar de l'ajuda. El ministre també va voler fer saber que, de cara l'any vinent, es treballarà amb Andorra Turisme per tal de fer conèixer a la resta de països que «Andorra no és només turisme, i que també té productes amb entitat pròpia de país». Així, la voluntat és lligar, mitjançant el màrqueting i la promoció, el nom del Principat amb aquest tipus de productes agrícoles i gastronòmics, segons va recollir ahir l'ANA. Referint-se a la cooperativa Sabors i Aromes, Alcobé va recordar que «actualment és un projecte que no disposa d'ajudes, pel que la partida de l'any vinent podria ser-li molt beneficiosa». I va voler felicitar la nova junta de la cooperativa per «tirar endavant un producte de molta qualitat i a imatge del país», cosa que «el consumidor apreciarà» va afegir. El gerent de la cooperativa Sabors i Aromes d'Andorra, Víctor Reolid, va explicar que aquest divendres s'iniciarà la nova campanya de venda de les trumfes, i per aquest motiu, «dijous s'ha preparat una petita festa al Cap del Carrer per celebrar-ho». Reolid va destacar que «hi assistiran productors i restauradors que donaran a conèixer el producte als assistents». I va recordar que, tot i que la producció d'aquest any serà menor que la d'anys anterior per les inclemències del temps i els problemes amb els senglars, «serà d'entre 20 i 40 tones de patates». Reolid també va insistir en què, de cara al futur, «la cooperativa voldria sortir del monocultiu i oferir d'altres productes a més de la trumfa».

Ampliació del capital / Ahir també se celebrava una assemblea de la junta amb l'objectiu d'acordar una ampliació de capital fins a 60.000 euros. Reolid va afirmar que «no hi hauria d'haver cap problema per fer-ho».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT