PUBLICITAT

El Consell General celebrarà el dia de la dona el 8 de març

  • Bonell explica que es farà una taula rodona per buscar formules per incidir en el sector privat
  • Bonet anuncia que es continuarà treballant per avançar en la igualtat d'oportunitats a Andorra
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Les conselleres i consellers generals es disposen a posar per la foto de grup a l'exterior de la Casa de la Vall, ahir. Foto: TONY LARA

La subsíndica, Mònica Bonell, va anunciar ahir, després de la sessió tradicional de Sant Tomàs, que l'any que ve per primera vegada se celebrarà el Dia de la dona al Consell General. I que es farà amb una taula rodona per buscar formules per incidir en la igualtat d'oportunitats per a la dona en el sector privat. Bonell va reconèixer que «no és fàcil traslladar les polítiques d'igualtat a tota la societat, però intentarem abordar-ho en aquest debat». I és que si bé el Consell General és paritari la subsíndica va reconèixer que la dona encara està marginada en altres àmbits, sobretot en el laboral.

La sessió de Sant Tomàs també va servir un any més per presentar els informes de la participació del Consell General en els parlaments i fòrums internacionals. Ahir, la consellera del grup mixt, Sílvia Bonet, va presentar l'informe de les accions empreses pel parlament sobre qüestions d'igualtat de gènere.

Més enllà del conveni del Consell d'Europa sobre la prevenció i la lluita contra la violència envers les dones i la violència domèstica, també conegut com el conveni d'Istambul, que la cambra haurà de ratificar en breu, Bonet va explicar que «cal incidir en la igualtat de gènere perquè és un progrés per a tota la societat». I tot i que es va felicitar per tenir «el segon parlament del món amb més dones sense necessitat d'una llei de quotes», també va afegir que la feina encara no ha acabat.

Comissió ad hoc / Bonet va explicar que des del febrer les dones del Consell General treballen per «seguir avançant en la igualtat d'oportunitats a Andorra». I va destacar algunes de les accions que tindran continuïtat l'any que ve com ara la reforma del reglament del Consell General per crear una comissió específica per a les qüestions d'igualtat de gènere, la creació d'una base de dades fiable en relació a les mateixes qüestions i el posterior desenvolupament de plans d'acció concrets en funció de les problemàtiques diagnosticades; l'organització del Dia de la dona i la participació en els fòrums i assemblees internacionals.

Així les dones del Consell General continuaran treballant al costat de l'ONU o del Consell d'Europa per lluitar contra la violència de gènere, al costat de la Unió Parlamentària per facilitar a les dones l'accés al món de la política i al costat de l'Assemblea de parlaments francòfons per afavorir l'accés de la dona als llocs i càrrecs de responsabilitat no només en el sector públic, sinó també en el sector privat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT