PUBLICITAT

El grup mixt vol l'INAF a la comissió contra el terrorisme

  • Bartumeu argumenta que el paper del sector financer «és clau» en aquesta lluita
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto:

El grup parlamentari mixt proposa que s'inclogui un representant de l'INAF en la Comissió Permanent de seguiment de la lluita contra el finançament del terrorisme. Aquesta és una de les 21 esmenes que el president del grup, Jaume Bartumeu, ha presentat al projecte de llei de modificació de la llei de cooperació penal internacional i de lluita contra el blanqueig de diners.

El grup parlamentari mixt assenyalen en un comunicat que «tot i compartir la motivació del projecte de llei presentat pel Govern» volen aportar algunes precisions, i per això s'han fet fins a 21 esmenes. Una d'elles vol introduir la presència d'un representant de l'Institut Nacional Andorrà de Finances en la composició de la Comissió Permanent que fa el seguiment de la lluita contra el finançament del terrorisme. Des del grup mixt argumenten el canvi perquè consideren que l'eix central del projecte de llei té a veure amb qüestions de finançament d'activitats terroristes o d'armes i que, en conseqüència, «el paper i la implicació del sector financer esdevenen clau». En aquest sentit, recorden que l'INAF és l'interlocutor «natural» amb els bancs i ja té un protocol d'intercanvi d'informació establert amb els bancs del país, cosa que «pot ajudar a fer més fluïda la comunicació en relació amb els aspectes que contempla el projecte de llei». A més, consideren que aquesta modificació afavoriria una millor comunicació entre l'INAF i la UIF, un dels punts febles que va assenyalar l'informe del Moneyval del 2012.

El grup mixt també ha presentat esmenes per evitar confusions i donar una major garantia i seguretat. Finalment també es proposa la introducció d'una disposició addicional que plantegi la fusió en una sola comissió de la que es crearà amb la llei ara en discussió i la Comissió Permanent del blanqueig i el finançament del terrorisme per «evitar duplicitats i costos innecessaris».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT