PUBLICITAT

Abstenció del PS a la Llei d'Arrendaments de finques

  • Gili lamenta que recaiguin «més obligacions sobre els llogaters»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gili, ahir al Consell Foto: TONY LARA

Durant el Consell General es va aprovar també la modificació de la Llei d'arrendaments de finques urbanes amb el suport dels grups demòcrata i mixt i l'abstenció dels socialdemòcrates. El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, va recordar que l'objectiu d'aquesta modificació és el de «protegir l'arrendatari aportant, a la vegada, incentius a l'arrendador per impulsar el mercat de lloguer». La consellera general socialdemòcrata, Rosa Gili, va considerar que alguns punts de la modificació «fan que recaiguin més obligacions sobre els llogaters».

I és que amb la modificació de la Llei els contractes seguiran tenint una durada de cinc anys, però podran ser de dos anys si les dues parts pacten que el propietari vol recuperar-lo per a ús propi o per als familiars directes. Igualment, el propietari podrà recuperar el seu immoble en cas d'un plet si es demostra que durant sis mesos no hi ha hagut despesa de serveis de subministrament, si hi ha tres testimonis que assegurin que el llogater ja no hi viu, i si es diposita una fiança. També es beneficia l'arrendador en aspectes com l'obligació que el llogater hagi de demanar un permís per escrit per fer obres de gran calat, o que hagi de retornar el pis amb les mateixes condicions, incloent la pintura i les instal·lacions, en cas que el contracte no arribi als cinc anys.

D'altra banda, la sessió de Consell General també va servir per aprovar per assentiment la ratificació del Conveni del Consell d'Europa sobre la protecció dels infants contra l'explotació i l'abús sexuals, i del Conveni sobre la prevenció i la lluita contra la violència de gènere envers les dones i la violència domèstica. Els parlamentaris i la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, van assegurar que ambdós convenis són un pas més per lluitar contra aquestes xacres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT