PUBLICITAT

Impuls a les parlamentàries

  • La consellera Riberaygua impulsa la recomanació de l'APF perquè els estats francòfons incloguin dones parlamentàries a les comissions per a la Cedaw
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Gràcies a la participació de la consellera general Patrícia Riberaygua com a observadora parlamentària, a la darrera reunió que tècnics de Govern van tenir amb el comitè de la Convenció per a l'eliminació de la discriminació de la dona (Cedaw) a l'hora d'avaluar el 2n i 3r informe sobre Andorra, la Xarxa de Dones parlamentàries de l'APF (Assemblea Parlamentària de la Francofonia) va aprovar una declaració en la qual es recomana que els estats francòfons incloguin dones parlamentàries a les delegacions entrevistades pel comitè de la Cedaw.

Aquesta resolució, aprovada durant la reunió de la Xarxa de Dones Parlamentàries de la Francofonia es va dur a terme a l'Assemblea Nacional del Quebec, els dies 19 i 20 de gener, de la qual en són membres en representació del Consell General Patrícia Riberaygua i Sílvia Bonet, té com a objectiu que sigui aprovada pels diferents parlaments de la francofonia i que a partir d'aquell moment les dones parlamentàries participin en les delegacions dels seus països a la Cedaw.

Patrícia Riberaygua va explicar a l'ANA que durant la reunió de la Xarxa al Quebec es va valorar molt positivament la seva intervenció, en la qual va fer un resum de la seva participació a la Cedaw conjuntament amb els tècnics del Govern. Una participació que va ser iniciativa de la subsíndica, Mònica Bonell, segons va voler precisar Riberaygua.

«Les dones parlamentàries, i els parlaments en general no estan ben informats per part dels seus governs, i al final qui ratifica una convenció tan important com aquesta és el Parlament».

En aquest sentit, Riberaygua va dir que la declaració «ja es coneix amb el nom de la Resolució d'Andorra» i considera que «Andorra ha estat pionera i un referent per a la resta de països pel que fa a les dones parlamentàries».

Aquesta referència ve donada, segons Riberaygua, per la importància de la dona en la vida política del país, sobretot al Consell General, amb la paritat i la distribució de presidències de les comissions legislatives. Reconeix, això sí, que al Govern i als comuns encara no s'ha arribat al nivell desitjat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT