PUBLICITAT

Francesc Robert segueix al capdavant de RTVA...de moment

  • Cinca assegura que els darrers dies no s'ha destituït el director i que desconeix si es farà
  • Exposa que qualsevol decisió l'ha de comunicar Martí, que és qui ho porta «de primera mà»
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cinca, ahir durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres Foto: ÀLEX LARA

Francesc Robert va anar ahir a treballar a la Ràdio Televisió Pública d'Andorra (RTVA), com qualsevol altre dia des de fa gairebé dos anys. Ningú li ha comunicat que ha estat cessat del seu càrrec. Així ho va assegurar ell a aquest rotatiu al matí, i així ho va manifestar també el ministre portaveu, Jordi Cinca, en roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Tots dos aliens al rum-rum que assegura que té les hores contades.

Cinca va reconèixer que Robert es va reunir amb el cap de Govern, Toni Martí, aquest dimarts, i que d'entre molts altres temes, van tractar el que ha causat malestar entre membres tant d'una part del Govern com del Grup Parlamentari Demòcrata: unes manifestacions a Catalunya Ràdio en què criticava la figura del Coprincipat en relació a la pressió que fa per evitar tractar aspectes com el matrimoni gai o l'avortament. Malgrat aquesta conversa, però, el ministre portaveu va assegurar que en cap moment es va parlar d'una hipotètica destitució. Ni tampoc se'n va parlar, almenys de manera «formal», durant el Consell de Ministres d'ahir. Sobre si hi ha intencions de destituir-lo els propers dies, va afirmar que ho desconeix i que ningú li ha comunicat res al respecte.

A la vegada, però, Cinca també va tornar a assegurar de manera rotunda que no se li està buscant substitut a Francesc Robert. I el Govern sí que li ha buscat substitut. Entre ells, l'excap de premsa del gabinet de Marc Forné, Rafel Pujol, que va rebutjar el càrrec.

MARTÍ és qui s'ha de pronunciar / En definitiva, que tot aquest entramat de negacions, mitges veritats i «no ho sé», «no en tinc coneixement», només finalitzarà quan el cap de Govern es vulgui pronunciar. Així ho va assegurar el propi Cinca: «Sobre això hauria de respondre el cap de Govern (...). Ell ho ha volgut portar de primera mà i qualsevol decisió, quan hi hagi la necessitat d'explicar qualsevol novetat, baixarà ell [a la sala de premsa] a parlar-ne», va assegurar Cinca.

El que queda clar, amb tot, és que aquest clima d'incertesa afecta a tothom. «Viure sota un clima de rumorologia permanent no és bo», va exposar Cinca.

El propi Francesc Robert es va encarregar ahir d'aturar la rumorologia i al seu compte de Twitter va voler deixar clar que segueix treballant a Rtva, «per descomptat», «i res no indica el contrari». En relació a la reunió mantinguda dimarts, Robert va exposar a aquest rotatiu que reunir-se amb el cap de Govern és una cosa que fa «habitualment».

Posteriorment, i en declaracions a l'ANA, l'encara director de la parapública va manifestar que no acceptaria una sortida pactada perquè no té la intenció de deixar el projecte a mitges. Robert va negat que el cap de Govern li expressés la seva intenció de destituir-lo, i va assegurar que no té «cap intenció de plegar ni de deixar la feina a mig projecte». Robert, que no va confirmar si li va oferir una sortida pactada, va afegir que «en tot cas, jo no l'acceptaria».

Sembla, en qualsevol cas, que qui més a favor està que finalment s'acabi destituint a Robert és el Grup Parlamentari Demòcrata. El seu president, Ladislau Baró, va manifestar recentment que el director d'un mitjà públic ha de ser discret en les seves declaracions públiques. Ho va argumentar en la línia d'assegurar la pluralitat del mitjà, però també perquè aquest –el director del mitjà públic– és un càrrec de confiança del Govern i, per tant, malgrat tenir tota la llibertat per expressar-se ha de dimitir si la discrepància és profunda.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT