PUBLICITAT

Peralba: «No he fet res d'il·legal»

  • El director afirma que sempre ha actuat per lleialtat al país
CLARA GARNICA / JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Peralba, en una imatge d'arxiu Foto: EDUARD COMELLAS

El ja exdirector de la Policia, Joan Ramon Peralba, va assegurar ahir a EL PERIÒDIC que està tranquil perquè «no he fet d'il·legal». Peralba va rebre ahir la citació de la Batlle per declarar el proper 26 de febrer al matí. Serà el moment «d'aclarir tots els dubtes» d'aquest afer, va assegurar.

Peralba, que va defensar-se assegurant que el seu comportament sempre ha estat de «lleialtat pel país», entén però la decisió del Govern de destituir-lo, ja que és «un càrrec de lliure designació i per tant, pot decidir el que cregui que és millor pel país».

També en el marc d'aquest cas, part dels advocats que defensen als 36 policies afectats per les escoltes s'estan plantejant demanar a la Batlle que citi a declarar al ministre de la Presidència, Antoni Riberaygua, que llavors era titular de la cartera de Justícia i Interior. Exposen que és qui tenia l'autoritat principal i que era el cap del director de la Policia, Peralba, el qual està citat a declarar en qualitat d'inculpat. Així, asseguren que tot quedarà més clar si Riberaygua també declara en el marc d'aquesta causa.

A més de Peralba, també estan citats a declarar la setmana del 22 de febrer els oficials Ramon Sancho i Jordi Boixader, i l'exdirector adjunt també destituït aquest dilluns, Pere Gispert.

En relació a Sancho, fonts consultades asseguren que hauria intentat canviar la seva declaració de la setmana passada, en què apuntava a la direcció com a autors de les escoltes. Però davant la demanda de citació de la fiscalia, aquesta petició finalment no hauria prosperat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT