PUBLICITAT

La fiscal demana 5 anys per al jove acusat d'abusar d'una menor

  • La defensa exposa que va ser consensuat i demana l'absolució
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'estació d'autobusos, on es van produir els fets el novembre del 2012 Foto: EL PERIÒDIC

El judici del jove acusat d'abusar sexualment d'una menor va quedar ahir vist per sentència. Si dimarts va ser jornada de declaracions dels implicats, testimonis i pèrits, ahir va ser el torn de les exposicions i conclusions tant per part de la fiscalia com per part de la defensa de l'acusat. La primera va demanar una pena de cinc anys de presó i sis anys d'allunyament de la víctima. Pel que fa a la lletrada, va demanar-ne l'absolució ja que considera que la relació va ser consensuada i que en cap cas el jove, de 18 anys en el moment dels fets, va actuar amb violència ni es va aprofitar de l'estat d'embriaguesa de la noia. La resolució del Tribunal de Corts se sabrà al maig.

Els fets van passar la matinada del 4 de novembre del 2012. La menor va sortir de festa amb la seva mare, mentre que l'acusat ho va fer amb una cosina i un amic. Es van trobar a una discoteca d'Andorra la Vella i ella «se li va tirar a sobre», segons la declaració del jove. Van sortir a fora a prendre l'aire «perquè ella estava marejada», sempre segons la versió del noi. Va a ser llavors quan la noia fer-li petons al coll i als llavis, una senyal que va interpretar com a que volia alguna cosa més, va explicar l'acusat.

El jove l'hauria penetrat fins a dues vegades, però van parar «perquè em deia que li feia mal». Minuts després es van separar.

Va ser l'endemà quan la jove va explicar els fets a la seva mare, assegurant que s'havien aprofitat d'ella i que hi havia hagut penetració vaginal i també anal.

La fiscal va exposar ahir que ha quedat provat que la noia estava adormida i que no podia mantenir-se dreta, una situació que la feia incapaç d'oferir resistència o donar consentiment sobre la relació. Però la defensa del noi va assegurar que no ha quedat provat –ni amb les declaracions de la pròpia perjudicada ni amb la dels testimonis–, que la menor anés molt beguda. Sí que ha quedat provat que va veure dos combinats, que li van comprar la seva pròpia família. La lletrada també va destacar la declaració del pèrit, que afirmava que no hi va haver violència.

D'altra banda, i segons va informar RTVA, el tribunal ha acordat l'aixecament de la mesura cautelar de privació de llibertat i la vigilància policial imposades a l'acusat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT