PUBLICITAT

L'aerolínia Arkia portarà turistes israelians a Andorra via Alguaire

  • La nova connexió s'inicia el 27 de juny i oferirà 20 vols durant l'estiu, així com 20 més durant l'hivern
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un avió aterra a l'aeroport de lleida-Alguaire Foto: EL PERIÒDIC

la companyia aèria Arkia, de procedència israeliana, començarà a operar a l'aeroport de Lleida-Alguaire aquest mes de juny, gràcies a un acord al que ha arribat amb la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida. Els visitants que aterrin a l'aeroport lleidatà tindran com a destinació la pròpia província catalana, tot i que una gran part del volum total anirà a Andorra.

Així ho va confirmar a EL PERIÒDIC la directora de l'àrea de negocis de l'aerolínia, Orly Peleg. A banda d'oferir als turistes israelians paquets turístics tancats amb pernoctacions a la província lleidatana (amb el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici com a principal reclam), «oferirem també paquets amb allotjament a Andorra». Cal constatar que el percentatge de visitants que acaben dins les fronteres andorranes via l'aeroport d'Alguaire és molt elevada. El touroperador britànic Thomas Cook, per exemple, ha portat prop de 10.000 esquiadors d'aquest país al Principat durant la temporada d'hivern, partint de la connexió amb la infraestructura lleidatana.

L'aerolínia Arkia és la segona més important d'Israel. Els vols es faran des de la capital del país. Tel Aviv, i començaran el proper divendres 27 de juny, segons va informar Peleg. Durant la temporada d'estiu es faran 20 vols, 10 d'anada i 10 de tornada. Un cop s'iniciï la temporada d'hivern, i ja pensant més en l'oferta d'esquí de les muntanyes andorranes, realitzarà 20 vols més, també 10 d'anada i 10 de tornada.

1.000 de turistes per temporada / Tal i com va explicar Peleg, Arkia utilitzarà per aquesta connexió avions Embraer 190, amb capacitat per a 110 persones. És a dir, durant l'estiu, també a l'hivern, el volum de turistes israelians podria superar el miler.

La companyia, que ja té una connexió directa amb l'aeroport barceloní del Prat establerta des de l'any 2008, busca amb aquesta nova connexió «noves destinacions de vacances per al mercat israelià», en expansió els darrers anys. Segons va assegurar Peleg en unes declaracions fa dues setmanes a l'ACN, aquests nous vols «són el principi d'una llarga col·laboració».

Arkia té actualment una flota de nou avions que volen a 50 destinacions de 28 països europeus i a antigues repúbliques soviètiques. En conjunt, Arkia mou aproximadament un milió de passatgers l'any.

La companyia també ofereix serveis turístics tant de manera directa com mitjançant acords amb empreses del sector, de manera que el client pot contractar paquets tancats d'esquí o d'altres ofertes turístiques d'oci. I és partint d'aquest model que es portaria a israelians a Andorra, segons va confirmar Peleg.

Els vols des d'Israel se sumen a les connexions actuals que ofereix l'aeroport de Lleida-Alguaire, amb vols regulars que enllacen amb diverses ciutats del Regne Unit mitjançant Thomas Cook, el vol regular setmanal a Palma que opera Airnostrum, i finalment els vols estivals a Menorca i Eivissa.

L'acord entre Arkia i la Generalitat es va començar a gestar fa uns mesos durant la presentació del projecte Perseguits i salvats, una ruta que recorre els camins pels quals van passar els jueus per travessar pel Pirineu en la seva fugida de l'Holocaust nazi, durant la Segona Guerra Mundial. La ruta es troba dins el Parc Nacional d'Aigüestortes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT