PUBLICITAT

L'UCA detecta que pacients aturats de temps començen a trobar feina

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Angelina Santolaria. Foto: ANA / N. M.

La coordinadora de la Unitat de Conductes Addictives (UCA) de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, Angelina Santolària, ha detectat que en el que va d'any alguns pacients han començat a trobar feina. Segons ha explicat en una entrevista a l'ANA, no tenen dades que indiquin que la situació social dels pacients hagi empitjorat en el darrer any, i el fet que alguns hagin trobat feina els fa ser més optimistes.

Generalment, el col·lectiu de persones amb addiccions que són tractats per l'UCA poden tenir associada una situació social o econòmica difícil. De fet el 2012 es va constatar que la situació d'alguns dels pacients era preocupant per les dificultats que se sumaven a les addiccions.

Aquest any passat, la coordinadora de l'UCA, Angelina Santolària, no ha detectat que la situació segueixi empitjorant. De fet, l'únic símptoma destacable en aquest àmbit és el fet que «pacients nostres que portaven molt de temps sense treballar, alguns n'estan trobant».

Visites dels psicòlegs / Tot i així, continua havent-hi pacients amb dificultats econòmiques, i en aquest sentit, una de les preocupacions de l'UCA és el fet que la CASS encara no cobreixi les visites dels psicòlegs en aquests tractaments. En aquest sentit, Santolària recorda que dins del tractament que necessiten els pacients per addiccions hi ha la branca de psicologia, psiquiatria i social, i que totes han d'estar cobertes.

De fet, la coordinadora assenyala que s'han trobat en algunes ocasions amb pacients que en vista que no tenen aquesta part coberta demanen que les visites al psicòleg se'ls hi donin amb una certa separació de temps.

La coordinadora de l'UCA, però, assenyala que si detecten dificultats per fer front al pagament de les sessions, s'avisa a la treballadora social i en els casos necessaris s'assumeix el pagament perquè en cap cas hagin de quedar sense atenció. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT