PUBLICITAT

Jocs i àpats per difondre el català

  • El segon Correllengua se celebrarà els dies 15 i 16 de maig al Pas i el 17 de maig a Encamp
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Suñé i Mas durant la presentació del segon Correllengua, ahir Foto: GOVERN D'ANDORRA

El segon Correllengua nacional se celebrarà els dies 15 i 16 de maig al Pas de la Casa i el dia 17 de maig a Encamp. En aquesta ocasió les activitats preparades per difondre el català van des de jocs de ràdio, scrabble o embarbussaments fins a àpats i un concert de Bremen a l'església de Sant Pere. La ministra d'Educació i Joventut, Roser Suñé, va explicar ahir que el Govern i el Comú d'Encamp organitzen aquest esdeveniment de manera adaptada a la zona, i en el cas del Pas de la Casa s'ha tingut en compte que hi ha molta població de parla francesa i espanyola.

Aquest és el tercer any que el Correllengua se celebra al Pas de la Casa i el quart en què es fa a Encamp. El cònsol major encampadà, Jordi Mas, va explicar que la parròquia compta amb població molt diversa, de parla catalana però també francesa i espanyola.

Entre les activitats més destacades, la ministra va assenyalar el concert de Bremen que tindrà lloc el dijous 15 de maig a l'església de Sant Pere del Pas de la Casa. A més, durant el mateix dia també hi haurà un berenar popular, lectura d'un manifest a favor de la llengua, i la projecció en català de Lego.

El dia 16, a la tarda, als entorns del Centre d'Autoaprenentatge del Pas de la Casa es prepararà el joc del Gran mapa d'Andorra, hi haurà jocs de cucanya per a petits i joves, un berenar popular, campionat d'embarbussaments en català i una lliga de Scrabble, informa l'ANA.

Finalment, la jornada a Encamp serà el dissabte 17 de maig, amb activitats tot el dia, i comptarà amb un programa similar al del Pas de la Casa. Hi haurà el joc del Gran mapa d'Andorra, l'scrabble, un taller de ràdio i programa en directe de RNA, la lectura del manifest, una lectura de contes, campionat d'embarbussaments, torneig d'escacs i projecció de la pel·lícula Lego, a més d'una arrossada i un berenar popular. Aquest és un dels esdeveniments més destacats de difusió del català a Andorra, però durant tot l'any els centres d'autoaprenentatge acosten la llengua als ciutadans. Des de l'inici del curs escolar, al setembre, el centre del Pas de la Casa ha experimentat una reducció del nombre d'usuaris, que han estat un total d'11. A Encamp, en canvi, en el que va de curs s'han registrat 43 nous usuaris, i al voltant d'unes 85 assistències mensuals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT