PUBLICITAT

Alejandro Colldefors: «A Andorra li interessa que hi hagi una majoria d'esquerres a Europa»

L. F. M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Alejandro Colldefors Foto: TONY LARA

CANDIDAT SOCIALISTA.

Alejandro Colldefors és membre de les llistes europees del PSOE i ahir va visitar Andorra convidat pel PS. Colldefors va explicar la importància que té tant per residents espanyols i catalans, com per als propis andorrans , que en el Parlament Europeu s'aconsegueixi una majoria socialista.

–¿Per què és important que els residents catalans i espanyols a Andorra votin a les eleccions europees?

–Les enquestes donen pràcticament un empat tècnic als populars i socialistes europeus, per tant, pot ser que vingui d'un vot o d'uns quants vots, i que sigui el resultat que surti a Catalunya o a nivell d'Espanya el que marqui la diferència en el resultat final. El Parlament Europeu té 751 escons, i les dues forces que tenen capacitat de fer i no fer són el Partit Popular Europeu i els socialistes. Votar les dretes significa seguir amb les polítiques d'austeritat que ens han portat fins aquí. Els socialistes, en canvi, apostem per l'estimulació de l'economia.

– Els propers cinc anys també són molt importants per Andorra perquè ha de signar l'acord d'associació amb la Unió Europea i hi ha certes especificitats que el país vol mantenir. ¿Els socialistes com veuen aquest futur acord?

–Crec que a Andorra li interessa que hi hagi una majoria en el parlament europeu d'esquerres perquè això es trasllada amb una presidència de la Comissió Europea d'esquerres, en aquest cas presidida per Martin Schulz, i una orientació per part de les institucions, encara que no totes, perquè al Consell hi continuaria havent una majoria de dretes; però al cap i a la fi, la Comissió, que és el govern de la Unió Europea i amb qui segurament s'acabarà negociant aquest acord amb Andorra, és important que tingui un president d'esquerres perquè ni la negociació ni el resultat no serà el mateixa, sense cap mena de dubte.

– És a dir, ¿es tindran en compte les especificitats d'Andorra i s'apostarà per l'acord bilateral?

–Sí, sense cap mena de dubte.

– ¿Com valora les relacions dels PSC amb el contacte amb el Partit Socialdemòcrata?

–Nosaltres formem tots part d'una mateixa família política i el PSC, com abans, continuarà mantenint les bones relacions amb la nova direcció del PS. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT