PUBLICITAT

López insta als demòcrates a definir-se ideològicament

  • El PS defensa la importància del vot dels residents al Principat
L. F. M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El candidat socialista a les eleccions europees, Alejandro Colldefors, amb militants i dirigents del PS, ahir. Foto: TONY LARA

«Nosaltres formem part de la família socialdemòcrata i defensem la seva candidatura al Parlament Europeu perquè creiem que és el millor per a Andorra, i volem que Demòcrates per Andorra diguin a quina família pertanyen», tot i que el primer secretari del PS, Pere López, va afegir que «vistes les polítiques dels partits de dretes, de retallades i sense mesures de reactivació econòmica tenim bastant clar on situar-los, però és important identificar».

López va fer aquestes declaracions durant la visita del candidat del PSC a les eleccions europees, Alejandro Colldefors, que ahir va visitar Andorra. El número 24 de la llista del PSOE de cara a les eleccions del proper 25 de maig va oferir una xerrada a la seu del PS, amb la presència de diversos militants i dirigents del partit, entre ells López i el president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios. Durant l'acte, Colldefors va exposar els principals punts del programa socialista de cara a les properes eleccions europees.

López va voler subratllar que les eleccions al Parlament Europeu no estan desvinculades d'Andorra. En primer lloc, perquè les polítiques que es duen a terme a Europa tenen una afectació tant econòmica com social al Principat. «A nivell econòmic, les polítiques d'austeritat a França –que ara comencen a canviar– i a Espanya és obvi que ens afecten, ja que són el nostre turisme principal», concrteament «Espanya representa el 50%». I a nivell social també, «ja que les polítiques comunitàries a nivell fiscal, educatiu, sanitari i de drets laborals ens acaben arribant». Colldefors va afegir que «les polítiques del parlament europeu ens acaben afectant a tots els ciutadans europeus, residim o no circumstancialment dins de la Unió Europea, ens acaba afectant directament. Tot i que també acaba afectant als propis andorrans. No és el mateix un Parlament Europeu amb una majoria de dretes com el del 2009, i que ens ha portat fins aquí amb la política d'austeritat durant aquests cinc anys, que un possible Parlament socialista europeu per als propers cinc anys».

En segon lloc, tal i com va destacar Rios, està la negociació per l'acord d'associació d'Andorra amb la Unió Europea que ha de tenir lloc en els propers anys. «Per nosaltres és molt important amb qui cal negociar l'acord d'associació, i per tant, és important que hi hagi aquesta majoria socialista», va afirmar Rios.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT