PUBLICITAT

El BCA té més de la meitat del pressupost aparaulat amb privats

  • Només falta que es confirmi l'aportació del Govern i la llum verda a la reforma al Poliesportiu per ser ACB
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Ja és sabut que el 14 de juny finalitza el termini per inscriure's a l'ACB però el BC Andorra necessita saber quant abans millor si podrà jugar la millor lliga d'Europa per començar la planificació esportiva.

Són 7,5 milions d'euros els diners que necessita per poder viure amb garanties en l'elit del bàsquet espanyol i l'entitat que presideix Gorka Aixàs ja ha pogut aparaular més de la meitat del pressupost amb patrocinadors privats. El club ha complert la seva part i l'únic que li falta saber és la quantitat que aportarà el Govern. A partir d'aquí l'ACB serà un somni fet realitat.

Ara mateix hi ha una relativa situació d'stand by. Relativa perquè mai és tard per lligar més espònsors, però la feina grossa de despatxos està feta i comença a haver-hi inquietud: «En una setmana és important que sapiguem el futur del club. És important ser les coses amb antel·lació, no és necessari esperar fins l'últim moment», va manifestar ahir el director general, Francesc Solana. «Tot està lligat tret de l'aportació pública. A partir del moment en què la sapiguem, tot caurà», va afegir. Ell mateix va confirmar que hi ha «bona predisposició» dels espònsors, amb els quals no es pot signar res fins que ho tinguin els 7,5 milions aparaulats amb totes les parts implicades.

El Govern, de la seva banda, no es pronuncia i segons ha pogut saber aquest rotatiu té clara la xifra que aportarà –encara no aprovada de manera oficial– però està a l'espera de què el Departament d'Indústria i el Ministeri d'Ordenament Territorial donin llum verda a la reforma del Poliesportiu d'Andorra. Una vegada rebi l'autorització, anunciarà totes dues coses.

La reforma del pavelló no hauria de ser cap problema per poder acollir partits de la Lliga Endesa, ja que la pròpia ACB ha vist el projecte i no ha posat cap impediment, en una clar signe de que tot és correcte: hi haurà una capacitat per a 5.000 espectadors, parquet i marcadors nous i diverses adequacions més de menys rellevància.

UN MILIÓ D'EUROS en LA PLANTILLA / Evidentment, fins que les incògnites administratives no estiguin resoltes no es posarà fil a l'agulla en la configuració de la plantilla. Solana no va negar que hagi pogut temptejar alguns jugadors en el supòsit que el BC Andorra jugui la temporada vinent a l'ACB, però sí que va assegurar que és «impossible» tancar un acord tal i com està la situació. En tot cas, sí que va avançar que en cas d'ascens es destinaria «un 35%» del pressupost a la plantilla. És a dir, al voltant d'un milió d'euros.

ÚLTIMA SETMANA D'ENTRENAMENT / La temporada va acabar per al BC Andorra el 4 d'abril passat i des de llavors, el club va oferir a alguns jugadors la possibilitat de fer uns entrenaments específics centrat en el físic fins demà, que serà l'últim dia. Aquesta iniciativa és habitual en els clubs ACB, amb jugadors que interessa renovar. Al BCA estan en matèria Navarro, Zengotita, Trías, Guille Colom, Toy Gabriel, Hampl, Schreiner i Blanch. Aquesta pot ser una bona pista per saber qui continuaria si l'equip ascendís, tot i que Solana va deixar clar que «d'entrada no hi ha cap descartat».

BLANCH I PEÑARROYA, A L'ALL STAR / El pròxim diumenge al migdia, com cada any per aquestes dates, es celebrarà l'All Star de les categories LEB, al qual han estat convidats tres integrants del BC Andorra. Un és Jordi Trías, qui va rebutjar la proposta per motius personals. Sí estaran en l'acte al Poliesportivo de Magariños de Madrid Marc Blanch i el tècnic, Joan Peñarroya, escollit millor entrenador de la ja passada Adecco Or.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT