L'UE Santa Coloma encaixa una clara derrota contra el Metalurg

• El 0-1 als dos minuts de joc condiciona un partit en què els locals posen la lluita tot i les clares diferències
R. M. S.

Stojanovski supera la sortida de Friday per marcar a plaer el segon gol dels macedonis, ahir al Comunal Foto: ÀLEX LARA

Què complicat és en un partit europeu mantenir el nivell físic i de concentració durant 90 minuts. Ahir l'UE Santa Coloma va semblar anar cada minut un pas per darrere del FK Metalurg d'Skopje, però en cap cas se li ha de treure el mèrit als colomencs d'haver aportat tota la seva lluita davant un rival que va demostrar ser superior. Amb 0-3, l'eliminatòria està sentenciada per al partit de tornada, en set dies.

Només començar, Víctor Bernat va tenir una ocasió amb un xut que el porter Efremov va aturar sense problemes, però va ser Krstev als dos minuts de joc qui sí que va encertar gràcies a una falta directa que Friday no va poder aturar. Un 0-1 gairebé d'inici no era la millor notícia per a un equip que somiava amb un empat o amb una derrota per la mínima, segons havia afirmat el dia anterior el seu tècnic Emiliano.

Però la lluita havia de ser-hi, així que la feina colomenca es va mantenir al nivell tot i que el control de la pilota era una quimera per part local, mentre que els visitants tenien la calma d'obrir a bandes i atacar amb la sensació de poder fer realment mal. Les arribades macedònies no eren clares claríssimes d'aquelles que fan pensar en golejada, però als 14 minuts va caure el segon. En aquesta ocasió, pel centre de la defensa es va colar Stojanovski, va driblar la sortida desesperada de Friday, i a porta buida una mica escorat a la dreta va fer pujar el gol al marcador.

Abans del 0-2, Josep Vall s'havia treballat una cavalcada sense premi, i ja en el minut 31 Txus Rubio el va imitar aconseguint un córner del qual va sortir una ocasió quan la pilota va caure a peus d'Alex Martínez just en la frontal, va controlar i el seu xut va sortir una mica alt. Just després d'aquesta acció, Emiliano va substituir Martínez per Triquell, amb la decepció del primer.

En la segona meitat, en el 55 novament Krstev va provar de falta directa, fora, mentre que la dinàmica del matx es mantenia en un equip que volia i no podia, i un que controlava les situacions però tampoc no buscava amb ganes la porteria de Friday. Llavors va arribar la millor ocasió de l'UE, quan Víctor Bernat va engaltar en mitja xilena una pilota botada per Jordi Rubio des del córner, però la pilota va marxar fora sota l'ui de la graderia.

No havia estat un partit de gran intensitat, més bé sí avorrit, però estava en joc posar la carn en la graella. El que passa és que a Europa ningú no perdona, així que en el 82 va arribar el 0-3 després d'una jugada d'Angelov que va culminar Simonovski superant Friday, pegant al pal esquerre i gol, i aquí es va acabar el duel i l'eliminatòria.