Casal i Teixidó superen un Sanza molt competitiu

• Esther Galián venç la Travessa d'Encamp amb un quart d'hora d'avantatge amb Almeida
ENCAMP

Un corredor en una cursa anterior disputada a Andorra Foto: ÀLEX LARA

Marcos Sanza està creixent mica en mica en les curses de muntanya. Ahir a la Travessa d'Encamp, prova puntuable per a la Copa d'Andorra de l'especialitat, el corredor resident va plantar cara Òscar Casal i Ferran Teixidó, tot i que els dos finalment el van superar. Sanza va acabar tercer a 10 minuts de Casal, però en el punt més alt de la cursa va arribar el primer. El descens el va perjudicar, però tot apunta a un corredor amb marge de millora perquè les qualitats per a rodar en bons ritmes les té. Els guanyadors de la cursa llarga de 20km i 1.700m de desnivell van ser Casal (2h 08min 24s) en homes i Esther Galián (3h 03min 24s) en dones.

En meta, Casal va superar Ferran Teixidó per 39 segons, mentre que tots dos van deixar Sanza a gairebé 10 minuts, temps que el corredor del CAVA especialista en curses de mig fons en asfalt, va perdre en el descens. En dones, Galián va guanyar amb certa comoditat respecte a Sandra Almeida, a més de 16 minuts, mentre que el podi el va tancar Estefania Estrabaut a gairebé 30 minuts de la vencedora.

En la cursa curta de 12km i 1.080m de desnivell, vanvèncer Higo Llata amb 1h 26min 17s i Christell Palacios amb 2h 30min 38s. Els podis els van completar David Pérez i Edgar Simó, segon i tercer, respectivament, així com Alba Castillo i Sara Morán. En la carrera de 5km i 400m de desnivell van vèncer Adrià Galí amb 1h 05min 44s, i Cristina Canalda amb 1h 41min 07s.