PUBLICITAT

La Volta, a l'esprint

  • El vencedor en la passada Quebrantahuesos, Rafa Pérez, s'imposa a David Albós en un final d'infart
R. MORA
ARCALÍS

Periodic
Rafa Pérez, a l'esquerra, i David Albós, a la dreta, en l'ascensió final a Arcalís abans que ataqués l'andorrà Foto: TONY LARA

David Albós va atacar a 6km de meta el seu company de fuga, Rafa Pérez, guanyador fa dues setmanes a la prestigiosa marxa cicloturista Quebrantahuesos, per apropar-se al triomf en la 37a edició de la Volta als Ports d'Andorra amb final a la Coma d'Arcalís, però l'espanyol va anar retallant fins agafar l'andorrà a pocs metres de meta, i en un tancat esprint, Pérez va assolir la victòria. Mateix temps, un tubular de diferència després de 113km i les ascensions a la Rabassa, Comella, Coll d'Ordino i Arcalís. En categoria femenina, la vencedora va ser Yolanda López, que feia un any era ingressada a l'hospital i que va demostrar estar preparada per reptes d'aquests.

En la Volta als Ports d'aquest any, amb 800 inscrits, dels quals van finalitzar 640, es va donar cita tot tipus de persones amants del ciclisme i de l'esport com el pilot dakarià Cyril Despres, el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, o Jordi Beal, el segon en la secretaria d'Estat d'Esports. Tots ells van completar la cursa curta de 82km amb les ascensions al Coll d'Ordino i Arcalís. Aquest recorregut va comptar amb 257 ciclistes, mentre que el llarg, de 113km, en va sumar 365, i la cursa solidària, amb una vintena. El nom destacat entre tots va ser el de Rafa Pérez, vencedor feia quinze dies a la Quebrantahuesos, i ahir rival duríssim per a un David Albós que ahir, tot i ser segon en l'esprint final amb l'espanyol, estava feliç perquè havia trobat el punt de forma perfecte després d'una temporada en què han destacat les seves participacions en el Català de crono –5è– i l'Espanyol, –5è elit i 28è de la general–. «No sabia el nivell que hi hauria i el meu objectiu era el Top10 o el Top5», va dir ahir l'andorrà, que es va sentir molt bé a partir de Llorts fins que va atacar el seu rival a 6km de meta. «He corregut amb més cap que altres anys, reservant fins el Coll d'Ordino, i Rafael allà ha atacat però tot i que m'ha costat m'he posat a roda», explicava Albós, que en el descens abans de l'inici d'Arcalís es va llançar com bon coneixedor del port fins que va atacar a 6km del final, ja passat el Serrat, mantenint uns 20s d'avantatge. Amb tot, «els últims dos quilòmetres se m'han fet llargs», va dir, fins que Pérez el va agafar per jugar-se la victòria a l'esprint.

YOLANDA LÓPEZ, DE L'UCI A GUANYADORA / La guanyadora en dones en la cursa llarga, Yolanda López (5h 22min 59s), l'estiu passat gairebé se'l va passar al complet ingressada en l'Hospital per una malaltia i després de rebre l'alta, d'anar de mica en mica i apostar per recuperar-se de la millor manera possible, ha superat un hivern amb entrenaments de qualitat sempre anant de menys a més fins que ahir va assolir la victòria en la Volta als Ports. Al llarg de l'any ha participat en diverses marxes cicloturistes –l'estiu passat, abans de ser ingressada, va córrer la Quebrantahuesos– i a la cita andorrana s'ha imposat ara amb gairebé tres minuts d'avantatge respecte a la segona, Mari Carme Xifré, i gairebé 12 minuts amb Gisela Biguet, tercera.

En la cursa curta, el triomf va ser per a Maria Fargues (3h 44min 06s), que ha incrementat els seus entrenaments de ciclisme en aquesta temporada, amb quatre minuts i mig sobre Imma Mascort, que es torna a deixar veure en curses al Principat amb resultats ben bons, i Ana Belén Gutiérrez, a deu minuts. En homes, en la distància del 82km va vèncer Etienne Labrouche en tres hores clavades, seguit per Xavier Campos a deu minuts, i l'esquiador Jan Missé a menys d'11 del vencedor.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT