Comença la defensa del títol amb pallissa a Gibraltar

• La selecció passa per sobre dels amfitrions en el primer partit de l'Europeu
GIBRALTAR

Colom va anotar ahir 17 punts Foto: ÀLEX LARA

La selecció andorrana de bàsquet va començar la defensa del seu títol de campió d'Europa de petits països amb una contundent victòria contra Gibraltar, amfitrió del torneig, per 83-48. D'aquesta manera, el combinat nacional dóna el primer pas de cara a l'objectiu per ser primera al grup A i així tenir un bon enfrontament de semifinals.

Andorra no va tenir grans problemes per desfer-se d'un equip local que no va mostrar en cap moment capacitat per poder ser superior als tricolors. Des de l'inici, els homes de David Eudal van posar el seu ritme i van aconseguir avantatges amplis que van permetre tenir un partit sense entrebancs. Guille Colom, amb 17 punts, va ser el màxim anotador del partit, seguit per un Rafa Casals que continua sent un home important en l'equip tot i la seva veterania. Ahir, Casals va sumar 15 punts. Amb tot, el repartiment en l'equip va ser similar, ja que Mofreita en va anotar 14, o Cinto Gabriel 12, sent aquest a més el màxim rebotejador amb 9 pilotes.

EMBRANZIDA FINAL EN L'ÚLTIM QUART / Andorra va dominar d'inici amb un primer quart en què ja vencia 22-16. En el segon quart, un parcial de 23-12 deixava el marcador 45-28 per als tricolors, però en el tercer quart les diferències no es van moure (56-39), mentre que va ser ja en l'últim quart quan Andorra va passar per sobre dels britànics amb un parcial demolidor de 27-9 que deixava el 83-48 en el marcador. Avui juguen en el grup A Gibraltar i San Marino, mentre que Andorra descansa.

MALTA DERROTA ESCÒCIA AL GRUP B / En l'altre partit disputat ahir, Malta va vèncer Escòcia al grup B per 87-82. Avui els escocesos s'enfronten a Gal·les, i els maltesos descansen.