PUBLICITAT

Setmana d'Ultra Trail

  • La neu apareix a les muntanyes però les previsions per als dies de cursa són «de normalitat» per córrer
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Distàncies, desnivells, nombre d'avituallaments, horaris de sortida i durada màxima per cada cursa, en un gràfic explicatiu de l'AUTV Foto: www.andorraultratrail.com

No hi ha una persona en tot Andorra que no conegui algú que faci alguna de les proves de l'Andorra Ultra Trail Vallnord. La mítica cursa –mítica tot i les només sis edicions– acollirà a partir del pròxim dijous un ambient de muntanya pur a Ordino, sortida i arribada de cada carrera, i a la resta del Principat, amb 2.500 corredors entre les quatre curses i la marxa solidària de 10km. Tot és preparat, però potser amb el que no es comptava era amb la neu, que ahir va fer acte de presència a les muntanyes amb una enfarinada lleu, però significativa d'un estiu que no ho sembla. Amb tot, les previsions, segons va explicar ahir Gerard Martinez, director de la cursa, són «de normalitat» per córrer. Això sí, als cims es preveu fred.

Aquesta setmana mana l'Ultra Trail a nivell nacional. És en boca de tothom perquè són aquests els dies decisius en què els nervis dels corredors comencen a aparèixer i els preparatius entren en la recta final. Divendres a les 07.00h del matí comença aquesta festa esportiva amb la sortida de la Ronda dels Cims, la cita més llarga amb 170km i 13.000m de desnivell. El mateix divendres, a les 22.00h arrencarà la cursa Mític, de 112km i 9.700m de desnivell, i a les 00.00 d'aquella nit el Celestrail, amb 83km i 5.000m. El dissabte, a les 8.00h, serà l'hora de la novetat de la Marató dels Cims amb 42,5km i 3.000m de desnivell, i diumenge a les 9.00h, el Solidaritrail.

MIRANT AL CEL / Després de la nevada, lleu, fina, però visible, a les cotes altes del Principat, els responsables de Cims Màgics, organitzadors de l'Andorra Ultra Trail Vallnord van explicar que no hi haurà afectació en el recorregut de les proves. «En cap cas afecta al recorregut de les curses», va manifestar ahir Gerard Martinez, que va destacar que «el més important» és que no hi ha previsió «de tempesta elèctrica». Això és una de les coses que sí que obligaria a canviar tot l'esquema de les curses perquè en cap moment es vol posar en risc la integritat dels participants.

Avui a la nit s'acabaran d'analitzar les previsions, però a dia d'avui aquestes són que durant els dies de competició hi haurà «algun ruixat, però en general bon temps amb una mica de núvols, i temperatures relativament baixes», en paraules de Martines. El termòmetre, en tot cas, podria fins i tot baixar de zero graus en les cotes, per la qual cosa des de l'organització es demana atendre a les indicacions d'última hora que es faran públicament el dijous durant el brífing a Ordino.

ORDINO CANVIA DE CARA A PARTIR D'AVUI / El poble d'Ordino ha estat de festes amb el Roser però a partir d'aquest matí el canvi d'imatge serà radical perquè, si bé la carpa de l'AUTV ja està instal·lada, es començarà des del matí amb els treballs de preparació de la zona d'arribada i meta, en el centre de la població.

ESPERANT eLS FAVORITS / En aquesta edició de l'AUTV s'espera una lluita tancada per obtenir la victòria en cada una de les curses. En la Ronda dels Cims, al quadre femení hi destaca la presència de Nerea Martínez, guanyadora de la prova el 2012 o Olga Mankó i Emilie Lecomte, 2a i 3a l'any passat, respectivament, així com Julia Böttger. En homes la prova també estarà discutida, amb la participació de Pep Ballester, 4t el 2013, i Armando Teixeira, 6è el 2013. Pel que fa als andorrans, caldrà tenir en compte a Carles Rossell , 5è al 2011, 7è al Tor des Géants 2012, així com Jaume Espunyes i Marc Llucià, 6è i 11è al 2012, respectivament. Alguns favorits vindran de lluny com Pavel Pavoncy, Terry Conway o Uli Calmbach. En el Mític, Sébastien Buffard, vencedor de l'any passat, lluitarà contra l'andorrà Xavier Teixidó. Al Celestrail torna la guanyadora de 2013, Michaela Mertova i el 2n, Jordi López. Finalment, en la nova modalitat de Marató hi destacarà l'esquiadora de muntanya andorrana Inka Bellés, així com els germans Òscar i Marc Casal en la categoria masculina.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT