PUBLICITAT

La borda de Sorteny acull 750 pernoctacions en vuit mesos

  • Les instal·lacions es van inaugurar com a refugi guardat a principis de desembre de l'any passat
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
El refugi guardat de Sorteny Foto: ana

Des que el 2 de desembre es van inaugurar les instal·lacions que fan de la Borda de Sorteny un refugi guardat i fins al mes de juliol, inclòs, 746 persones han decidit passar-hi la nit. Les dades mostren que en els primers sis mesos de l'any la Borda ha acollit 412 persones que s'hi han quedat a dormir i d'aquestes, un 96% ho ha fet en règim de mitja pensió, fent per tant, algun àpat també al refugi. Pel que fa al perfil dels usuaris, segons les responsables del refugi, es tracta majoritàriament de grups d'amics andorrans.

En els sis primers mesos com a refugi guardat, la Borda de Sorteny ha rebut 412 persones que han decidit dormir-hi, de les quals 65 eren nens. El perfil dels usuaris respon principalment a grups d'amics andorrans (60%). La resta, són sobretot clubs de muntanya procedents de Catalunya.

Mesos més actius / Les visites es concentren sobretot en els mesos de febrer i març i el 96% d'aquestes hi acudeixen en règim de mitja pensió. A banda dels que han aprofitat la mitja pensió, unes 1.400 persones han decidit pujar per fer algun àpat al refugi i 1.700 passants s'han aturat per prendre alguna cosa, segons van explicar les responsables de la borda. El mes de juny va funcionar «bastant bé» els caps de setmana i entre setmana l'afluència va ser més baixa, segons informa l'ANA.

Prediccions / «Tenim confiança en que les reserves aniran arribant», van augurar les encarregades de la gestió del refugi. Així, al juny hi van pernoctat 108 persones, de les quals 80 en règim de mitja pensió, mentre que unes 240 hi han fet algun àpat i hi han registrat 440 passants. Pel que fa al juliol, han comptabilitzat 226 pernoctacions, 119 en règim de mitja pensió. A més, s'han servit uns 330 àpats i s'han comptat 750 passants. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT