PUBLICITAT

Els càmpings no volen que les caravanes s'instal·lin en aparcaments

  • Els empresaris denuncien un descens de clients per acampar en àrees de servei o espais públics
EL PERIÒDIC
LA MASSANA/ENCAMP

Periodic
Una dona descansa en una cadira al costat d'una autocaravana en un càmping del país. Foto: TONY LARA

Càmpings del país reconeixen que han perdut clients perquè els turistes que visiten el Principat amb caravanes tendeixen a instal·lar-se en aparcaments, àrees de servei o espais públics en comptes d'optar pels seus establiments. Segons van indicar des del Càmping Internacional i de Xixerella Park, aquest canvi d'hàbits «ha fet baixar bastant la clientela». Es tracta d'un vehicle habitualment car i alguns tenen la sensació de poder-se quedar a qualsevol lloc, van apuntar els seus responsables.

A més, poden suposar un perjudici per la natura pels residus que generen i el lloc on els deixen, van afegir. Tot i així, aposten per donar el màxim de serveis i facilitats als turistes per intentar que es quedin als càmpings.

TIPUS DE TURISTA/Els turistes que fan vacances amb caravanes i autocaravanes solen passar una nit al càmping. «Vénen, fan una nit, carreguen d'aigua i canvien de lloc», va explicar el gerent del Càmping Internacional, Xavier Ferran. Des de fa uns cinc anys, però, molts d'aquests «ni dormen al càmping, es queden en aparcaments d'autocaravanes», va assenyalar.

Malgrat aquesta observació, des del Comú de la Massana van informar que no han rebut cap denúncia ni queixa per aquest fet.

Aquesta situació ha fet baixar de manera considerable els clients d'aquests establiments, com coincideix el responsable del complex Xixerella Parc, Toni Armengol. «Molta gent acampa en aparcaments, comunals i de Govern», va afegir.

Tant des de Xixerella com des d'Encamp, van manifestar que els serveis o instal·lacions que poden tenir en un aparcament o al càmping no són comparables. I és que una autocaravana no pot quedar-se aparcada a qualsevol lloc. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT