PUBLICITAT

Els dos combinats de 3x3 perden en la primera jornada

  • L'equip masculí cau amb Rússia i Espanya i el femení, davant Tailàndia
EL PERIÒDIC
NANJING

Periodic
L'equip femení d'Andorra, abans de marxar als Jocs de Nanjing Foto: FAB

Els Jocs Olímpics de la Joventut de Nanjing van viure ahir la primera jornada del bàsquet 3x3, en el qual hi ha dos seleccions andorranes en competició que van començar amb esperades derrotes.

Sobretot el combinat masculí que formen Roger Lliteras, Marc de Bofarull, Sergi Jordana i Sergi Jiménez. El debut va ser contra Rússia i la derrota va ser per 13-21. Els nervis van trair els canells de tal manera que tan sols van tenir un encert de cara a cistella proper a un 30%. 29 tirs de camp i 9 cistelles, més 4 de dos punts de 15 provats. Els rivals van anotar un 10 de 24 en tirs de camp, 4 de 12 de dos i 7 d'11 en tirs lliures.

Segons les normes del 3x3, cada partit dura deu minuts o fins que un dels dos equips arriba als 21 punts i tant en l'estrena com en l'altre partit de la jornada, davant Espanya, Andorra va caure per tempteig. El país veí del sud, això sí, va haver de suar de valent per guanyar amb un ajustat 18-21 en l'últim partit del dia. Aquesta vegada el tir va funcionar millor –prop d'un 45% d'encert– i el lideratge de Lliteras, amb 12 punts, va ser clau per mantenir les esperances i estar a punt de donar la sorpresa.

Andorra ocupa el setè lloc de deu països en el grup B, empatat amb els tres últims –Veneçuela, Brasil i Guatemala– però amb millor average per tant està entre els vuit primers de la lligueta, que passen als vuitens de final.

L'equip femení de Laura Navarro, Maria Vidal, Clàudia Brunet i Anna Mana també van dificultar molt la victòria de Tailàndia, que va acabar vencent 10-13. Les noies també ocupen el setè lloc en la taula al grup B per davant d'Indonèsia, Guam i Romania, que també van perdre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT