PUBLICITAT

Peñarroya: «Sempre apostem per mantenir els planters i ens va bé»

  • El tècnic manresà fa un primer anàlisi de com afronta el MoraBanc el retorn a la millor lliga d'Europa
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Sada tira a cistella en l'entrenament d'ahir del MoraBanc al Joan Alay. Foto: ÀLEX LARA

La plantilla del BC MoraBanc Andorra va ser convocada ahir per efectuar el primer entrenament de la pretemporada i Joan Peñarroya, que va aparèixer en escena per primera vegada per parlar del projecte 2013-2014, va fer una primer anàlisi de què li espera a l'entitat andorrana en el retorn a l'ACB.

«Comencem contents i amb la il·lusió típiques de tot començament, i més perquè segons diuen jugarem en la segona millor lliga del món i això fa una patxoca especial», va dir a mode d'introducció.

El tècnic manresà va mostrar-se «content» de la plantilla que disposarà i, sobretot, «dels [nous fitxatges] que han volgut venir». Per començar, el tècnic manresà va recordar la política a seguir en la confecció: «Creiem en com hem fet les coses en els darrers anys. Sempre hem donar continuïtat als planters i per tant els sis que mantenim de la temporada passada s'han guanyat ser aquí i tenen qualitat per jugar a l'ACB».

La fórmula, per a Peñarroya, és clara: «Tenim alguns jugadors amb experiència en la categoria i d'altres en trajectòria ascendent, cosa que encaixa amb el perfil del club». I és que la incorporació de, per exemple, Sada, forma part del primer grup; prové del Barça, porta gairebé mitja vida jugant a la Lliga Endesa, ho ha guanyat tot i és conegut a tot el món. Però d'altres com Bogris, Betinho o Martínez són jugadors de pes en lligues menors que prometen, però han de demostrar molt. Una política més adaptada a les circumstàncies que al prestigi com a club per atraure jugadors més consagrats: «Són un equip nou en la categoria i per això tenim la capacitat que tenim [per fitxar]. No tothom vol venir i per al fitxatge que falta, ja veurem què portem. Alguns se'ns han escapat i el mercat està limitat, però estic segur que el que fitxem ens anirà bé».

Com en tot inici, tot són bones cares, sintonia i ganes de treballar. Però ahir en el primer entrenament tan sols hi eren Shaun Green i Víctor Sada –que al matí s'havien sotmès a la revisió mèdica–, Blanch, Navarro, Trías, Guille Colom i un Betinho que arribava després de superar una lesió a la planta del peu de la qual ja s'ha oblidat. Set jugadors –potser més el fitxatge que falta– que hauran de treballar sols fins a principis de setembre que s'afegirà Schreiner –amb Àustria en el Preeuropeu–, quan acabi el Mundial, els internacionals Martínez i Bogris i a Zengotita, lesionat al genoll, no se l'espera fins l'octubre. Tot un hàndicap per a Peñarroya: «No treballar amb tots des del primer dia no és el millor, però hem de comptar amb el que hi ha».

la credibilitat de Trías i Sada / D'altres veus amb credibilitat com la de Trías i Sada, també van donar el vist i plau a la feina de despatxos: «S'ha fet una molt bona feina, tindrem un equip molt sòlid», augurava el pivot. «Estic satisfet per continuar aquí perquè ja vaig dir l'any passat que donava un pas enrere per donar dos endavant i s'està complint tot». «Tenim una plantilla prou competitiva. Aquí hi ha gent de bàsquet, de talent. Trigaré a adaptar-me a l'equip però això s'arregla a base d'entrenaments», va opinar l'exbase del Barça.

Betinho va mostrar motivació perquè ha complert «un somni que tenia des de fa set anys quan vaig jugar al Breogán» i Green arriba com una moto després d'entrenar tot l'estiu als Estats Units: «He entrenat amb Jeremy Evans [Utah Jazz], Ronnie Price [Orlando Magic] i d'altres amics europeus. Molt de tir i treball de rebot... Sé que a l'ACB haig d'estar més fort i més ràpid per ajudar a l'equip».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT