Òscar Casal es llueix amb una setena plaça en l'Sky de Zermatt

• L'andorrà obté un dels millors resultats per a la FAM en la Copa del Món i ja està en el ?top-20'
ZERMATT

La Copa del Món de curses de muntanya no estava sent bona per a Òscar Casal aquesta temporada. De les tres primeres curses que aplega el calendari, el corredor de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) tan sols va poder sumar 34 punts a Dolomites gràcies a un 22è lloc, que és un bon resultat.

Sense puntuar a Zegama ni a Sierre-Zinal, Casal afrontava ahir la Matterhorn Ultraks de Zermatt, a Suïssa, ocupant la 49a posició de la classificació general. Molt lluny del top-20 en què ha acabat les darreres temporades. Però ahir va fer una cursa per emmarcar i va recuperar molta part del terreny perdut. Casal va acabar setè sobre gairebé tres-cents participants, en el que es pot dir que és un dels millors resultats individuals per a un corredor andorrà en la Copa del Món i va sumar 64 punts que el fan ascendir fins a la 14a posició. El top-10 està difícil, a 23 punts, quan falta una prova a Itàlia –la Limone Extreme, a l'octubre– que tancarà el calendari 2014 de curses Sky.

No va ser fàcil per a Casal, ja que la Matterhorn Ultraks és la cursa més llarga del calendari, amb una gens habitual i llarga distància de 46 quilòmetres, a més de comptar amb 3.600 metres de desnivell. «No m'esperava un resultat així», va manifestar el protagonista, sorprès, una vegada va creuar la línia d'arribada.

I és que després dels primers quilòmetres, quan la carrera va començar a trencar-se, es va formar un primer grup amb els que van copar les quatre primeres posicions finals, i l'andorrà es va trobar en el segon, format per sis o set corredors que anaven a un ritme per a ell difícil de mantenir. Però arribava preparat tant en l'aspecte físic com mentalment i va poder aguantar.

«M'he trobat molt bé fins al quilòmetre 35», recorda. «Després, hem creuat una zona planera de córrer que se m'ha fet una llarg». Per acabar li esperaven 4 quilòmetres de baixada amb 900 metres de desnivell, tampoc gens favorable per apretar a córrer perquè patinava: «Tot i així he fet algun avançament», assegura.

Casal, amb una marca de 5h 10min 21s, s'ha superat una vegada més i s'ha demostrat que amb 35 anys encara té marge de millora. En un any dolent, torna a estar entre els millors.