Ferran Teixidó, a una prova de confirmar la 3a plaça mundial

• A Canillo, Xavi Teixidó i Roser Español vencen la Marató de la Copa d'Andorra, i Prieto i Palacios la Mitja
R. M. S.
CANILLO

Ferran Teixidó, després de la Vertical de Lone Peak, a Montana Foto: FAM

Ferran Teixió és en disposició de repetir una gran temporada d'estiu en la Copa del Món de curses de muntanya Vertical. El cap de setmana a Montana, als Estats Units, ha estat per ell molt profitós gràcies a la seva quarta posició en la cursa nord-americana de Lone Peak en què es va imposar Kilian Jornet –ara líder–, per situar-se en la general en la tercera posició. El pròxim 10 d'octubre, a Limone sul Garda es decidirà la posició final. A Andorra, la Copa d'Andorra va celebrar la Marató de Canillo, guanyada per Xavi Teixidó i Roser Español.

Teixidó va marcar un temps de 51min 43s, seguit just al darrere per Òscar Casal (52min 31s), que també hi va ser i que és ara 10è a la general d'aquesta especialitat. Tot i que Teixidó no va tenir un dia super, sense bones sensacions, la cursa va ser finalment rodona per ell, que amb la quarta plaça aconseguia ser tercer a la general. D'aquesta manera, la idea és mantenir com a mínim aquesta posició de cara a la prova final que es disputarà el cap de setmana del 10 d'octubre a Limone sul Garda.

Així mateix, l'actuació d'Òscar Casal era prèvia a l'altra cita de l'andorrà, que tenia programat fer doblet amb els 50km del dissabte. Amb tot, Casal no va poder completar la cursa perquè va notar molèsties a un genoll i per precaució va decidir retirar-se. En l'actualitat Casal ocupa la 14a posició del rànquing de proves Sky –no era l'americana una prova puntuable–, on ha puntuat en dues curses. L'11 d'octubre, també a Limone sul Garda, coneixerà la seva plaça definitiva.

MARATÓ DE CANILLO / Dissabte Canillo va acollir la Marató de muntanya, puntuable per a la Copa d'Andorra. Es va imposar en categoria masculina Xavi Teixidó (ECPCGR) amb 4h 47min 38s, seguit per Xavi Areny (ECPCGR) i Pol Bertran (AE Sant Grau), mentre que en dones va vèncer Roser Español (UE Urgellenca) amb 5h 46min 39s, sent segona Sandra Castellanas (SEC) i tercera Estefanía Estrabaud (Independent). En la Mitja marató van guanyar Euan Prieto i Cristel Palacios.