PUBLICITAT

Román Martínez: «Tinc un bon tir però sobretot sóc emocional»

  • El nou jugador del MoraBanc viu el primer dia d'entrenament: «És una plantilla molt competitiva»
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Román Martínez, ahir a la seu de MoraBanc, durant la presentació Foto: TONY LARA

Després d'un breu pas de vuit partits al Gran Canària, Román Martínez, mexicà i nord-americà, cau a Andorra a un MoraBanc que aspira a formar un equip per mantenir-se a la categoria. El que fitxa el club del Principat és un jugador que es defineix com un bon tirador, però sobretot «emocional» en el terreny de joc, i que ahir ja va tenir el primer contacte amb els seus companys, definint el bloc com a «molt competitiu».

Román Martínez va nàixer a El Paso i no parla castellà, sinó anglès, encara que afirma voler estudiar-lo. El seu avi va representar Mèxic als Jocs Olímpics de Berlín al 1936 i ell va ser al passat Mundial de bàsquet amb la samarreta asteca. La seva integració amb la plantilla del MoraBanc potser no serà tan difícil perquè aquest és ara per ara un bloc internacional. «Ara sóc un jugador amb més confiança i això és important per qualsevol que vulgui triomfar», va manifestar ahir en la roda de premsa de presentació. Martínez va confirmar que la seva decisió final pel MoraBanc va ser perquè coneixia la trajectòria de la temporada passada «i el suport de la gent» envers l'equip.

SOLANA ELOGIA L'ALER / El director tècnic del BCA va elogiar el jugador: «Complementa el nostre joc exterior, necessitàvem un jugador fiable des de la línia de tres, que tingués experiència a la lliga, que la té, i també la lectura del joc sense pilota».

Solana va demanar també el jugador que ajudi la plantilla «a ser més competitius per voler guanyar cada dia, i fer-nos millor equip».

ARRIBA DEL SOLES DE MEXICALI / El Soles de Mexicali ha estat el seu últim equip l'última temporada. En les anteriors etapes destaca especialment la seva presència en el Gran Canària de l'ACB on va jugar només vuit partits i va ser a l'Eurocup. Amb el MoraBanc se li obre una oportunitat a Europa com altres jugadors de l'equip com ara Bogris que saben que el club andorrà pot ser un aparador per al seu futur.

SER AL MUNDIAL: «EXPERIÈNCIA INCREÏBLE» / Martínez va ser al passat Mundial de bàsquet representant Mèxic, i va descriure la competició com «una experiència increïble». Román va poder jugar contra països com Lituània però sobretot contra els Estats Units. «Valoro molt haver pogut jugar contra grans jugadors», va dir. Ahir, després de la roda de premsa, el jugador va tornar al Joan Alay per continuar amb la feina.

 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT