PUBLICITAT

Andorra, al 1r Europeu de Petits Països de Luxemburg

  • La delegació de la FAK viatja demà amb un equip de vuit karateques
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El karate andorrà intentarà assolir medalles a Luxemburg Foto: TONY LARA

des del 2010 es van iniciar els contactes amb les diferents federacions nacionals de Petits Països i la Internacional per arribar a un acord per poder tenir una competició pròpia. Finalment, i després d'un intent l'any passat, aquest any el Campionat d'Europa de Petits Estats ja és una realitat. Serà a Luxembug durant el pròxim cap de setmana. Andorra hi participa amb una delegació de vuit karateques que viatjaran demà.

El que era un projecte fa uns anys és per fi una realitat i del 19 al 21 de setembre Luxemburg acollirà la primera edició d'un Europeu de Petits Països, fruit de la creació de l'Small States European Federation (SSEF). En aquesta nova federació hi haurà previsiblement un representant andorrà, ja que Xavier Herver ha presentat la seva candidatura per formar part del comitè executiu.

En aquest Europeu hi participaran tots els Petits Països d'Europa a excepció de Montenegro, que és una potència en el karate. Així les coses, a Luxemburg hi seran, a més del país amfitrió i Andorra, els altres sis: Xipre, Liechtenstein, San Marino, Mònaco, Malta i Islàndia.

ANDORRA DEMANA ACOLLIR L'EUROPEU / «És una satisfacció molt gran per a la Federació andorrana», va manifestar ahir Herver respecte al fet de crear-se aquest Europeu. A més, el fins ara director tècnic de la FAK va anunciar que ha demanat formalment que aquest Europeu es traslladi al Principat per al 2015 o el 2016: «Hi ha més opcions per al 2016 perquè Xipre ha demanat el 2015».

VUIT ESPORTISTES / L'equip, amb vuit karateques, estarà format per Adrià Bartumeu (kumite sub-16), Sandra Herver (kumite sènior), Von Marc Lacaste (kumite sub-14), Rolan Larregola (kata i kumite sub-13), Diogo Martins (kumite sub-16), Silvio Moreira (kata sub-18), Joel Quintana (kata i kumite sub-14). i Melchor Randy (kata i kumite sub-13).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT