PUBLICITAT

Scotty Jordan: «Ara estic molt motivat, abans si no era l'esquena, era el menisc, però ja estic net»

R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

Scotty Jordan ha oblidat els estius en què les molèsties físiques l'acompanyaven, i ara se sent fort. Fort i motivat com mai. Tant, que la seva preparació per a la temporada 2014-2015 està anant molt bé per ell, que se sent en un gran moment. Després de ser el passat estiu a Saas Fee i les Deux Alps en dues estades de pretemporada, ja té ganes de tornar a la neu.

–¿Com es troba després de dues estades de pretemporada?

–Físicament molt bé, a la neu també. Tot el que hem fet a l'estiu, sobretot entrenant la base al 360ºXtrem, físic més específic del freestyle, m'ha anat molt bé, sobretot per equilibris, propiocepció. A la neu això es nota molt perquè faig rondes sense parar, no em canso gaire i tot va molt bé. Amb les dues estades cada cop vaig pujant el nivell i estic molt a gust.

–¿I fins i tot fent noves figures?

–No m'ho esperava, però em notava bé i ho veia. Al freestyle si visualitzes alguna figura ho has de fer, i també amb l'ajuda del 360 he vist que podia arribar a fer-ho. Ara el que espero és tenir bona ronda per a la Copa del Món.

–L'entrenador, Josep Gil, diu que heu de ser regular en la Copa del Món.

–Hem de ser constants en els entrenaments i tenir una ronda perfecta, sense errades en cap truc, i fins i tot intentar millorar aquesta ronda.

–¿Però es veu en aquest nivell de mantenir aquesta regularitat?

–La gent entrena molt la ronda perfecta, intenta no variar molt els trucs i les diferències es fan en baranes, que és la primera part del circuit i llavors has de fer una mica la diferència allà i als salts també, intentant girar dels dos costats i intentar ser el més net possible, grapar els trucs fins al final i que sigui tot niquelat. Esperem entrar en el Top 30 i puntuar aquest any. Amb això obriríem plaça.

–Abans l'entrenava Guy Diaz, ara Josep Gil. ¿Diferències?

–Josep i jo ens coneixem des de molt abans i la relació que tenim és més enllà d'entrenador, d'amistat, i això ajuda per motivació, per millorar.

–¿Què ha canviat de l'Scotty Jordan de fa uns anys al d'ara?

–Les lesions. Fa tres anys que cada estiu em lesionava el menisc, i ara que aquest estiu he pogut fer la pretemporada bé, em noto molt a gust, sense dolor, i també el treball físic i la base m'ha ajudat molt. Ara estic molt motivat. Abans si no era l'esquena, era el menisc, però ja estic net.

–Ara fins el mes de gener no hi haurà Copa del Món. ¿Quines són les previsions de proves?

–Teníem previst anar a Estats Units, a Copper Mountain, però s'ha anul·lat i estem mirant què fem, tot i que en teoria tornarem a Saas Fee i al novembre a Hintertux, que és on va tothom ara.

–¿Com veu el freestyle andorrà?

–Ara veiem que cada cop amb les Olimpíades ha fet un boom, la gent va molt forta, hem de seguir amb aquesta línia i adaptar-nos al nivell. Veig que tampoc no estic massa lluny, que puc estar allà i podem fer les coses bé.

–¿I com veu la base aquí a casa?

–Veig que hi ha xavals que estan començant a pujar fort. Al 360 veig que hi ha alguns que ja comencen a enroscar fort, com diem nosaltres. La gent està motivada, l'únic que no tenim neu tot l'any i les instal·lacions aquí són mínimes, però cada cop s'està ampliant més aquest esport.

–Els últims dos anys de Carlitos Aguareles han estat molt bons, ¿com el veu?

–Està pujant molt fort, el que ha de fer també és entrenar molt més la base abans d'arribar massa lluny, i llavors tot el que vingui ho tindrà molt més fàcil. Però està a un gran nivell per a la seva edat.

–La gent del carrer mira el que feu i pensa que esteu bojos.

–No, jo crec que és al revés, s'ha de fer tot al cap, si estàs boig no serveix de res, faràs un salt i cauràs, però si vas amb cap, ho faràs bé. El que s'ha de ser és valent i tenir un mínim de cap o et pots fer mal. Això sí, dels cops s'aprèn i cada vegada vas millorant.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT