PUBLICITAT

Oliveras es posa els esquís

  • Sis mesos després, l'esquiador recupera sensacions a Tignes amb el seu esport H En cap cas es tracta d'un retorn esportiu, segons la FAE, des d'on s'insisteix en què el primer és la recuperació total del lupus que pateix
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Oliveras, esquiant a Tignes aquesta setmana després de sis mesos sense fer-ho Foto: FAE

«Primer contacte després de sis mesos... molt content i amb bones sensacions sota els peus! De moment...». Aquesta era la piulada d'aquesta setmana de Marc Oliveras en el seu compte de Twitter. L'esquiador no està per competir, ni molt menys, però ha tornat a posar-se uns esquís per recuperar unes sensacions que fins i tot, segons els experts, li poden anar bé pels seus ànims.

Oliveras és a Tignes amb altres companys de l'equip masculí de la FAE, que perfilen l'inici de la temporada, però els objectius del Marc no són esportius, sinó que es pretén que l'esquiador sigui en el seu hàbitat ara que les condicions del lupus que pateix li ho permeten. «Es tracta de no forçar», assegura el director tècnic de la Federació, Carles Visa, que confirmava ahir que l'esportista, que continua retirat per la malaltia, és «sota control mèdic i seguint el tractament amb normalitat».

Que Oliveras torni a esquiar és una bona notícia perquè vol dir que el tractament que està rebent està permetent-li portar una vida normal. «Estem molt contents», va manifestar ahir Visa, «de veure'l així, novament amb els esquí i content, tot i que som conscients que no és per competir». Que la temporada està perduda està assumit –«no hem treballat com s'hauria d'haver fet en pretemporada», va dir Visa–, però la tornada deixa clar que el corredor es troba millor del lupus que si li va detectar.

A Tignes, Oliveras és amb part de l'equip masculí que competirà aquesta temporada. En aquest cas només s'hi han desplaçat Arnau Puig i Robert Solsona, i les sessions d'esquí seran fins a demà divendres. Així mateix, pel que fa a l'equip femení Mireia Gutiérrez ja ha deixat la disciplina andorrana després d'un estiu de molta activitat a Sudamèrica i s'ha integrat en el conjunt de França de la Copa d'Europa, per acabar de perfilar la posada a punt abans de començar amb les curses del final de la tardor.

La intenció de la FAE és que els equips comencin a competir, com és habitual, en les proves noruegues d'inici de temporada. En elles no hi serà Marc Oliveras, que segueix el seu procés de recuperació però sempre amb el cap fred, tot assumint que la competició és encara lluny per ell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT