PUBLICITAT

Els Isards inicien dissabte el camí cap a l'Euro 2016 contra Lituània

  • L'Estadi Nacional té l'homologació perquè s'hi jugui un partit que pot ser clau per a l'ascens
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Roger Fité avança amb l'oval en un partit del darrer Europeu Foto: ÀLEX LARA

Els comptadors es posen a zero per a les 48 seleccions afiliades a Rugbi Europa. Dissabte començarà un nou cicle de competicions l'inici del camí que a de dur als 12 millors països del Vell Continent al Campionat d'Europa de rugbi XV del 2016.

Andorra es troba una fase més en la Divisió 2B i s'estrenarà davant Lituània a casa (15.00 hores). L'escenari serà l'Estadi Nacional, que ha rebut l'homologació perquè s'hi jugui un partit que pot ser decisiu en la lluita per l'ascens de categoria.

I és que tant els Isards com el seu primer rival, que prové de la Divisió 2A, tenen l'etiqueta de favorits juntament amb una Letònia que hauria d'estar un petit esglaó per sota. També hi ha en el grup Hongria i Xipre, dues seleccions «desconegudes», segons va admetre el seleccionador dels Isards, Jeannot Martinho, però que tenen pitjor rànquing i en principi s'haurien de disputar l'última posició.

CANVIS EN LA NORMATIVA / Una de les grans novetats d'aquest nou cicle del Campionat Europeu és que a partir d'ara i com a conseqüència de la crisi econòmica, desapareixen els partits de play-off de totes les categories. Almenys fins el 2016, puja el primer de cada divisió i baixa l'últim. Així que els segons classificats i el penúltims tenen la permanència garantida. «Es possible que Rugby Europe es plantegi, quan la situació econòmica es recondueixi, tornar al format dels play-off però a dia d'avui, a la majoria de federacions se'ns fa molt coll amunt haver de pagar les despeses», va afirmar el president de la FAR, Xavier Vilasetrú.

Serà l'estrena oficial en l'Estadi Nacional, però la FAR no té previst cap acte inaugural. «Ja ho vam fer el dia de la Diada del Rugbi», va apuntar Vilasetrú. I també es podrà constatar amb més precisió si la gespa artificial que tan poc agrada en el futbol, qualla amb el rugbi: «Estem entrenant des d'agost i ens sembla fantàstica. El bot frena l'oval, però la està en millor estat que la natural i esperem que ens ajudi a guanyar», va sentenciar Martinho.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT