PUBLICITAT

El Govern es compromet a arreglar Aixovall, segons el club

  • Alguns socis reclamen la destitució de Justo Ruiz i el president respon que el crèdit del tècnic és «mínim»
RAFA MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

El FC Andorra continua caminant fora de la senda de la normalitat. Ahir hi havia convocada una Assemblea General Ordinària per informar dels comptes actuals, del pressupost per la temporada nova –ja començada– i propostes de millora del club, però una errada amb el lloc de la convocatòria –i que alguns es van assabentar de l'Assemblea per la premsa– va obligar a ajornar-la i convertir l'acte d'ahir en una reunió informativa que va deixar sobre la taula el compromís del Govern en arreglar el camp d'Aixovall, segons va assegurar el president de l'entitat, Lluís España. A més, va quedar clara la postura d'alguns socis respecte al cos tècnic del primer equip, demanant fins i tot el cap de Justo Ruiz pels resultats, a la qual cosa el màxim mandatari va respondre: «El seu crèdit és mínim». El pressupost del club per la nova campanya s'estableix al voltant dels 180.000 i 190.000 euros.

El guirigai en el FC Andorra és tan gran que ni tan sols l'Assemblea es va poder celebrar. La convocatòria, a aquell que li va arribar, era a l'Hotel Plaza, però en realitat va ser al Holiday Inn. La junta convocant va començar l'acte demanant disculpes per l'errada i proposant fer una reunió informativa. En ella, els socis presents –sis, a més dels quatre membres de la junta asseguts en la taula– van debatre sobre diferents temes de l'entitat. Entre ells, el camp d'Aixovall. Al respecte, España va informar que el cap de Govern, Toni Martí, li va dir durant el passat partit de la selecció contra Israel que es posarien diners públics per arreglar les instal·lacions on han de jugar. «Entenc que la gespa i els vestidors», va afirmar España. Això seria una petita victòria del club, que fa temps reclama un camp en condicions, atès que la Federació de futbol ha negat que el primer equip utilitzi cada quinze dies l'Estadi Comunal, com hagués estat el desig del FC Andorra.

En aquest sentit, el soci Toni Lima, crític amb la gestió de la junta alhora que agraint els esforços de la directiva per intentar salvar el club, va dir que la FAF ha actuat «a mala llet» en aquesta problemàtica, i en conjunt es van proposar idees com fer que els jugadors no vagin a les diferents convocatòries de les seleccions per pressionar l'ens que presideix Víctor Santos. El que tampoc agrada és que els jugadors hagin de compartir entrenadors, que ho són tant del club com de la Federació, i que hi ha dies que no entrenen amb els diferents equips del FC Andorra perquè ho fan amb la tricolor.

DURES CRÍTIQUES A JUSTO RUIZ / Les crítiques més fortes, però, van arribar cap al cos tècnic i la gestió de la plantilla, així com pels resultats de la temporada passada. Els socis van demanar a la directiva «quin és el crèdit que té l'entrenador» després dels últims resultats, tot entenent, segons els interlocutors, que el FC Andorra havia d'arrasar els rivals en la Segona Catalana. La resposta del president España va ser: «Mínim».

PRESSUPOST INFERIOR A 190.000 EUROS / Algunes de les dades que es van oferir van ser que el pressupost per a la nova temporada serà entre 180.000 i 190.000 euros. La subvenció del Govern, de 120.000, queda, segons va informar el club, en poca cosa, perquè 27.000 euros van anar al compte de l'altra junta, el qual està bloquejat per la Justícia, i amb els comptes auditats, a 30 de juny els números donaven una xifra de 96.000. Així mateix es va informar que l'any passat es va haver de fer un pagament en multes de 29.000 euros, repartits en 20.000 a la CASS i els altres 9.000 a la Federació Catalana, per diferents irregularitats.

NOMÉS 30 SOCIS / Un dels problemes del club és que la seva força social és, a dia d'avui, gairebé inexistent. En són 30, de socis, quan fa uns mesos es parlava de 40. En realitat, aquesta dada fins i tot s'ha d'agafar amb pinces, perquè el club mateix informa que no disposa d'un llistat oficial, tot escudant-se en la manca d'informació que han pogut heretar de l'anterior junta que encapçalava François Moliné i que dirigia el gerent Emili Puig, en procés judicial aquest precisament per una suposada gestió fraudulenta.

EL 3 DE NOVEMBRE, ASSEMBLEA / Així, en la pròxima convocatòria d'Assemblea –ara sí, se suposa–, per al 3 de novembre, es tractaran com a punts importants el tancament de comptes, la presentació del pressupost, fer una intervenció en el camp d'Aixovall, presentació d'un projecte del club i un esquema de l'estructura del mateix, així com presentar un escrit de la relació que manté l'entitat amb la FAF, tractant el tema de la cessió dels jugadors a les diferents categories del combinat nacional. De la mateixa manera, es fa una proposta per incorporar nous membres a la junta directiva per tal d'augmentar el volum de treball i sumar entre tots.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT