PUBLICITAT

Primer el guió, ara el curt

  • La iniciativa de Cultura és l'evolució del Concurs de guions H Els alumnes podran comptar amb l'ajuda de dos membres del Festival Ull Nu
L. F. M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
33La presentació del nou concurs de Curtmetratges, ahir. Foto: SFG

El Concurs de Guions organitzat per fomentar l'ús del català entre els alumnes andorrans ja no serà més de guions; bé, de guions sí, però portant-los fins a la producció, i el concurs serà de curtmetratges; sembla que Política Lingüística es va «entossudir» en el procés complet. Quan el ministre de Cultura, Albert Esteve, va anunciar la nova proposta als joves, «ha estat l'única vegada que m'han tallat en un discurs per aplaudir», així doncs, l'acceptació ha estat bona i s'espera una alta participació.

El termini per entregar els curts, que han de tenir una durada d'un màxim de 10 minuts, serà el 24 d'abril a les 16.00 h.

A més, els alumnes podran comptar aquesta vegada amb una ajuda important. Dos membres de l'organització del Festival Ull Nu hi participaran fent formacions (llenguatge audiovisual i direcció d'actors) i acompanyaments en tot el que els alumnes demanin. A més, Jonathan Fernández va dir ahir que si els curtmetratges tenen una bona qualitat, els guanyadors seran introduïts a l'edició del Festival del 2016. A més, «hem volgut col·laborar amb Política lingüística per donar valor a la xarxa de país que estem impulsant».

Joaquim Serrahima, de Pyrenees, entitat patrocinadora dels premis, va dir que «col·laborem amb el concurs perquè és una prioritat per nosaltres donar suport a la nostra llengua» i també va aplaudir el canvi ja que «el món d'avui és multimèdia».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT