PUBLICITAT

El PS i el Grup Mixt tindran en compte les queixes del sector

  • Els grups demanen una pròrroga per reunir-se amb els col·lectius
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Passatgers a un autobús aparcat a l'estació central. Foto: TONY LARA

Sindicatura va acceptar ahir concedir una nova pròrroga al termini per a la presentació d'esmenes al Projecte de llei dels transports per carretera, fins el proper 27 de novembre. Era una demanda tant del Grup Parlamentari Socialdemòcrata com del Grup Mixt. El motiu és l'excessiva càrrega de treball que està assumint la Comissió d'Economia, però també la voluntat dels dos grups d'escoltar les reivindicacions del sector. Ambdós estan mantenint reunions amb l'associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants, la de Transportistes de Passatgers i la de Taxistes, aquesta darrera la més crítica amb la nova llei.

David Rios, el president del grup socialdemòcrata, va explicar que ja s'han reunit amb dos dels col·lectius, i els falten els taxistes, amb qui mantindran una trobada els propers dies, conscients que són «els que tenen més reticències» a la nova llei.

En el cas del Grup Mixt, la consellera Sílvia Bonet va assegurar que treballaran la llei «a fons amb els col·lectius i escoltarem les seves sensibilitats». D'entre les queixes, destaquen la decepció perquè no es prohibeixi definitivament que els hotels i els privats ofereixin servei de transport intern o que el text no estableixi la obligatorietat de dur a terme l'esperat Pla de Transport, reivindicat des de fa 30 anys.

La voluntat, aprovar-la / Malgrat les pròrrogues demanades, tant un grup com l'altre va voler deixar clar que la seva voluntat és que aquesta llei s'aprovi durant aquesta legislatura. Rios va recordar que es tracta d'una llarga reivindicació del sector des de fa dècades i que, «per la nostra part, no posarem cap pega a que s'aprovi. En la mateixa línia es va mostrar Bonet. «La voluntat de la comissió hi és, tenim molta feina però ens estem reunint dos cops per setmana». No dependrà per tant de la seva predisposició, sinó de la que tingui el cap de Govern, Toni Martí. «Dependrà de quan convoca eleccions i de si respecta els terminis», va plantejar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT