PUBLICITAT

La Policia creu que els lladres van vigilar la joieria abans d'atracar-la

  • El Servei publica la foto d'un dels sospitosos sense disfressa
G.GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els controls de Policia a dalt, ahir. El sospitós a baix Foto: TONY LARA

La Policia va detectar ahir un dels sospitosos de l'atracament perpetrat dissabte passat a la joieria l'Art d'Or de l'avinguda Meritxell, en una cinta de vídeo anterior als fets. En ella apareix el mateix individu que van captar les càmeres de vídeo de l'establiment, però aquesta vegada sense la disfressa que portava, una fornida barba negra i unes ulleres també negres. Els serveis de Policia van tornar a reiterar la crida a la ciutadania per localitzar l'home, que segons l'Àrea d'investigació criminal, hauria estat vigilant el local abans de perpetrar l'atracament. Fonts properes a la investigació van explicar que el més probable és que els dos individus que van buidar a mà armada els aparadors de la botiga, haurien estudiat primer les característiques del local abans d'atracar-lo, amb la intenció de fer-ho el més ràpidament possible i abandonar també ràpidament el lloc dels fets per poder sortir del país. Els fets van passar dissabte passat als volts de quarts d'una del migdia, quan dos homes de parla anglesa van entrar a la joieria i un d'ells va amenaçar amb una arma de foc als empleats, mentrestant l'altre trencava els vidres de les vitrines per sostreure diverses joies exposades. Afortunadament, els empleats no van patir cap lesió. Segons va informar la Policia l'home que va forçar les vitrines es va fer un tall de consideració a la mà esquerra. Tot seguit els atracadors van abandonar el lloc dels fets i van fugir en cotxe.

Controls / Minuts després els empleats van avisar la Policia que va desplegar un dispositiu de control tant a la xarxa viària com als punts fronterers. Hores després l'Àrea d'investigació criminal va localitzar el vehicle dels atracadors a la Comella, que segons fonts properes a la investigació havia estat robat divendres passat a Espanya.

La Policia continuava buscant ahir qualsevol indici que permeti seguir la pista dels dos homes i no va descartar que hagin pogut fugir camp a través per intentar travessar la frontera per la muntanya. Les tasques de recerca també es van centrar en recollir indicis i empremtes dins el vehicle i a la zona on va ser trobat. Ahir continuaven els controls a les rotondes d'Aixovall, Encamp i Anyós, a més de la vigilància als punts fronteres del riu Runer i del Pas de la Casa. La Policia també continuava recollint gravacions dels comerços veïns de la botiga atracada per trobar nous indicis. És així que va descobrir que un dels individus ja havia estat abans al lloc dels fets per planificar l'atracament.

crida a la ciutadania / És per això, que la Policia continuava insistint a través de la pàgina web per localitzar els atracadors, fent una crida a la ciutadania. La pàgina mostra la descripció dels dos atracadors amb una nova fotografia d'un d'ells, sense la disfressa. Segons la descripció oficial el primer és un home de pell blanca d'1,80 metres d'alçada i d'aspecte prim. En el moment dels fets portava unes ulleres i una barba falses, com va poder comprovar ahir la Policia gràcies a les cintes de vídeo dels comerços veïns. També duia una boina negra i un tres quarts negre, texans i sabates negres.

El segon individu, que es va ferir a la mà, és un home de pell blanca, d'una alçada d'entre 1,70 i 1,75 metres i d'aspecte prim. En els moments dels fets portava una boina i una caçadora de color clar, texans i sabates negres. La Policia no té encara el peritatge de les joies sostretes amb la qual cosa no en va poder avançar el valor ahir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT