PUBLICITAT

75 alumnes a la Micro First Lego League

  • El torneig introdueix els joves andorrans en l'ús de la investigació i les noves tecnologies
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vilarrubla i Nadal presentant el projecte, ahir. Foto: ANA / M.C..

Un total de 75 alumnes de quart de segona ensenyança de les tres escoles andorranes participaran el dissabte 13 de desembre en una prova classificatòria per prendre part de la Micro First League. Es tracta d'un torneig que organitza Lego per introduir els joves de 10 a 16 anys en l'ús i la investigació amb les noves tecnologies però també per potenciar els valors socials i el treball en equip. Hi participen uns 26.800 equips amb més de 250.000 nois i noies de 80 països diferents.

La iniciativa va ser presentada ahir per la directora de l'Escola Andorrana, Ester Vilarrubla i el director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal. El projecte és una prova pilot que s'ha iniciat aquest curs i compta amb el suport d'Andorra Telecom, el qual patrocina la iniciativa amb 8.000 euros, així com amb l'empresa Andorobots. També hi ha la implicació del Ministeri d'Educació, que ha permès incorporar la iniciativa a la planificació del PERMSEA i portar-la a les escoles.

Així, des del setembre, els nou grups treballen en les tres parts del projecte per a la prova de la Micro First League. En primer lloc. la creació d'un robot (evidentment amb peces de Lego), que ha de superar diverses missions utilitzant conceptes d'enginyeria. També hauran de presentar i resoldre un projecte científic real, investigar-lo i proposar solucions. Finalment, hauran de mostrar valors socials com el treball en equip i el respecte. La final es farà el 13 de desembre al Centre de Congressos d'Andorra la Vella.

Dels nou equips participants, tres podran prendre part en la prova de la Micro First League a Catalunya, el 21 de febrer a Vic. En cas de classificar-se anirien a la final catalana i podrien arribar fins al campionat del món si superen totes les proves nacionals i europees, va informar l'ANA. Aquesta final mundial se celebra del 22 al 24 d'abril a Sant Louis (USA).

Encara que de moment es tracta d'una prova pilot, Ester Vilarrubia, va admetre que es podria mantenir i ampliar a altres centres perquè «encaixa» amb el projecte educatiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT