PUBLICITAT

Espot creu que els protocols van funcionar bé

  • La primera patrulla va tardar cinc minuts en arribar al lloc dels fets
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La Policia investiga la joieria que va ser atracada dissabte. Foto: ANA

El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, creu que els protocols d'actuació durant l'atracament de dissabte a una joieria d'Andorra la Vella van funcionar bé tot i que va reconèixer que casos com aquests obliguen a revisar-los i a introduir-hi millores si cal. El ministre va explicar que de moment no hi ha novetats pel que fa a l'atracament i que la investigació segueix per intentar trobar els responsables de l'incident.

El ministre va manifestar que una de les hipòtesis amb què es treballa és que els autors de l'atracament ja siguin fora del país però també que encara estiguin al Principat. En qualsevol cas, Espot va explicar que «tot es mou en l'àmbit dels indicis» i que qualsevol revelació podria frustrar el bon curs de la investigació.

Xavier Espot va assenyalar que des que es va rebre l'avís, van passar cinc minuts fins que va arribar la primera patrulla al lloc dels fets, quinze minuts fins que es van començar a fer els controls a les carreteres i mitja hora fins que es va enlairar l'helicòpter per buscar els sospitosos.

S'ESTUDIARAN més controls / Pel que fa a les mesures reclamades des del gremi de joiers, com augmentar les patrulles al carrer o posar càmeres de vigilància, el ministre va dir que es valoraran. De tota manera, pel que fa a la instal·lació de càmeres va recordar que és un tema més complex perquè cal una empara legal de la qual el país no disposa. A més, va afegir que a aquestes alçades de la legislatura serà difícil aprovar una legislació en aquest sentit, però que ho veu possible de cara al principi de la propera legislatura.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT